Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skåne öppnar ny mottagning för långtidssjuka barn

Kvällsposten kunde i förra veckan berätta att Skåne planerar för en ny mottagning för barn med långtidscorona

Nu meddelar regionen i ett pressmeddelande att den öppnar i mars månad. 

– Det handlar om ett multidisciplinärt omhändertagande med läkare från olika specialiteter - fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, kurator, dietist och andra professioner som behövs för barnets tillfrisknande, säger Helena Elding Larsson, verksamhetschef på Barnmedicin.  

Nu står det klart att Skåne öppnar en ny mottagning för barn med långvariga symtom efter infektion i mars månad. 

Helena Elding Larsson har tidigare berättat för Kvällsposten att Skånes universitetssjukhus fått ett 20-tal barn med långttidscovid på remiss – och att man planerar för en ny mottagning. Däribland har hon berättat att Skåne har tittat på Stockholm och Astrid Lindgrens sjukhus som öppnat en motsvarande mottagning. 

– Vi har tittat på deras mottagning men det blir inte exakt likadant, det är lite lokala skillnader då vi bland annat finns i både Malmö och Lund. 

”Mer än två månader” 

Enligt ett nytt pressmeddelande från Region Skåne kommer mottagningen även rikta sig till barn som har långvariga symtom efter andra infektioner. 

– Det kan vara covid-19 men det kan också vara andra infektioner. Symtomen är långdragna, mer än två månader, och kan vara långvarig trötthet, halsont, huvudvärk, ont i leder samt hjärt- och lungproblem, säger Helena Elding Larsson, verksamhetschef för barnmedicin på Sus.

Fler nyheter: Maria säljer tidningar utanför ICA – rädslan för att smittas

Maria säljer tidningar utanför ICA – rädslan för att smittas

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!