Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivhöggs hos frisör och skadades svårt

Mannen tros ha fått sina skador på Södra Stenbocksgatan i Helsingborg. Kriminaltekniker har skickats dit.

En man i 20-årsåldern som blivit knivhuggen i en frisersalong i Helsingborg kördes på onsdagseftermiddagen till sjukhus av privatpersoner. Han var allvarligt, men inte livshotande skadad.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av. Händelsen rubricerades som mordförsök.

Den skadade mannen kom till akuten i Helsingborg strax efter 17.30. Det var då oklart vad som egentligen hade hänt med honom.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och skickade kriminaltekniker till frisersalongen.Foto: MIKAEL NILSSON
Polisen kunde växla några ord med offret men inte genomföra något regelrätt förhör.Foto: MIKAEL NILSSON

Polisen uppgav till Helsingborgs Dagblad att mannen skulle ha varit svårt skadad. Enligt inre befäl, Joakim Ekstrand, hade mannen blivit knivhuggen.

– Det var till en början kritiskt, sedan rättade det till sig, säger Ekstrand till HD.

Eftersom brott inte kunde uteslutas skickades poliser ut, både till lasarettet och till platsen där mannen förmodades ha blivit skadad – på Södra Stenbocksgatan.

Kriminaltekniker till platsen 

Platsen – en frisersalong – spärrades av och skulle undersökas av kriminaltekniker.

Polisen arbetade även med att höra de personer som kört in mannen till lasarettet, och med att samla in vittnesuppgifter.

Enligt Region Skånes pressjour skulle mannen ha fått allvarliga skador. Region Skåne angav att han är i 25-årsåldern.

– Vi har växlat några ord med honom, men vi har inte genomfört något regelrätt förhör. Men det vill man såklart göra så fort som möjligt, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Polisen sökte vittnen

– Till en början var det oklart vad som hade hänt, om det var brott eller någon typ av olycksfall. Därefter har vi dels varit i kontakt med vårdpersonalen, dels har vi pratat med personer som har med ärendet att göra, och då kommit fram till den här bedömningen att i nuläget rubriceras det som försök till mord.

Polisen ville gärna komma i kontakt med personer som hade gjort iakttagelser kring den aktuella frisersalongen på Södra Stenbocksgatan vid 17-tiden.

Det var i inledningsskedet inte klarlagt om brottet hade begåtts inne på frisersalongen eller ute på trottoaren i anslutning till lokalen.

Under kvällen hade ingen gripits som misstänkt för dådet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!