Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjuksköterskan Maria: Därför sa jag upp mig

Maria Melkersson, 39, sadlade om när hon var 34. Foto: Privat

Dålig lön, hög stress och låg status – samtidigt livsviktiga.

Tusentals sjuksköterskor väljer att sluta sitt yrke och vittnesmålen om den tuffa arbetsmiljön är många.

– Folk vill ju få betalt för det jobb man utför, säger Maria Melkersson, 39, sjuksköterska som sadlat om.

Sjuksköterskeyrket har varit mer omtalat än någonsin de senaste åren och inför varje sommarsäsong blir det aktuellt på nytt när vården skriker efter sommarvikarier – samtidigt som tusentals sköterskor lämnar sina jobb. Antingen för att helt byta bransch eller för att testa en ny arbetsplats.

Maria Melkersson, 39, bosatt i Malmö, hade jobbat som sjuksköterska i drygt tio år när hon valde att sadla om år 2013. Då hade hon främst jobbat inom primärvården i region Skåne.

– Jag var i en fas i livet där jag kände att det höll på att stagnera. Det var nog vägen som sjukvården gick mot som oroade mig. Det kändes som det hade blivit så cyniskt, det var ont om tid för patienterna och verkligheten stämde inte med varför man blev sjuksköterska från början, säger Maria Melkersson.

Sjuksköterskan Maria Melkersson sökte designskola

Hon jobbade i ett socialt belastat område och på arbetsplatsen var det både brist på läkare och framför allt tid.

– En arbetsdag var det mycket inre stress. Jag vantrivdes inte på just den arbetsplatsen, utan det var nog mer en generell känsla, säger hon.

Hon hade alltid varit intresserad av konst och formgivning och sökte därför en utbildning i grafisk design på Östra Grevie folkhögskola – och kom in som äldst i klassen.

Efter den tvååriga utbildningen startade hon upp ett eget företag där hon illustrerade och formgav matieral åt olika uppdragsgivare.

”Älskade människokontakten”

Efter fem år dök suget efter vårdyrket upp igen.

– Jag kände delvis att jag ville kunna bidra med mer pengar till familjen, det är jättekul med kreativa yrken men inte jättebra betalt. Dessutom saknade jag det sociala, jag älskar människontakten, något som man inte får så mycket när man frilansar.

Liksom många andra sjuksköterskor som lämnar landstinget tog hon kontakt med ett av Sveriges största bemanningsföretag.

Nu varvar hon frilansjobbet som illustratör med jobbet som konsultsjuksköterska genom företaget Dedicare.

– Det passar mig perfekt med ökad frihet gällande arbetstid och att jag också kan fortsätta med mina andra uppdrag. Jag tycker det är jättespännande och att man verkligen få arbeta med den kompetens man har, säger hon.

Trivs bättre inom vården nu

Hennes nya sjuksköterskejobb varierar beroende på arbetsplatsen där hon hoppar in, men ofta är hon på nya ställen en lite längre period i taget.

– Personligen tycker jag yrket är mycket roligare igen. Jag tänker inte lika mycket längre över framtiden utan tänker att nu gör jag mitt absolut bästa här och jobbar på. Sedan kan jag ju planera in mina kreativa uppdrag och stundvis lägga vården åt sidan en stund, vilket är en stor fördel, säger hon.

LÄS MER: 33 sjuksköterskor: ”Därför sa vi upp oss”

Men Maria Melkersson är oroad över den utveckling som många andra i vårdbranschen vittnar om.

– Det går väl inte helt åt rätt håll, kan jag känna. Det är fortfarande generellt väldigt dåliga löner om man ser vad andra yrkesgrupper tjänar. Med tanke på det jobb vi utför dagligen och studielånen vi har, säger hon och fortsätter:

– Folk vill ju tjäna bra och få betalt för det jobb man utför, det finns fortfarande en syn på oss som att vi inte ska jobba för pengar. Det finns ju knappt någon annan bransch som det ifrågasätts så mycket varför man vill ha mer lön.

Dana Breicht, orförande för Vårdförbundet i Skåne. Foto: ULF HUETT

Dana Breicht, ordförande för Vårdförbundet i Skåne, håller med om att löneutveckligen är alldeles för dålig.

– Om jag ska vara ärlig är den helt kass. Det kan skilja 8 000 kronor i lön mellan en sjuksköterska med 40 års erfarenhet och en nyutbildad. I många fall har den nyutbildade högre lön. Det skapar en frustration hos den mer erfarna och en otrygghet för den nyutbildade över hur framtiden ser ut, säger Dana Breicht.

Kritisk mot landstingen

Dock innebär det inte att nyutbildade sjuksköterskor tjänar för mycket, menar hon – tvärtom.

– Sjuksköterskorna har kämpat sig upp till en rimligare ingångslön på många håll. Då ska man ju som erfaren tjäna det dubbla, det är inget orimligt i det, säger säger Dana Breicht.

Hon säger att landstingen, där ibland Region Skåne, har hamnat i en ond spiral.

– Många kollegor orkar inte fortsätta. De hoppar av och det skapar en ännu högre belastning för dem som är kvar vilket leder till fler avhopp. Om man jämför med hur det var för tio år sedan sedan så fanns det en bättre balans med nya sjuksköterskor som varvades med erfarna sjuksköterskor som de nya kunde luta sig mot. Nu är rotationen för snabb, säger hon och fortsätter:

– Vi vill att Region Skåne inser detta och så snabbt som möjligt vänder om. Som arbetsgivare förlorar de väldigt mycket kompetens som det ser ut nu.

Många går till bemanningsföretag

Hon anser att arbetsbelastningen är helt orimlig på många håll på grund av underbemanning.

– Man måste täcka platser, trots underbemanning, vilket leder till fall där sjuksköterskor kan ha jobbat ett pass nio timmar och inte ens hinner byta om innan hon blir beodrad in på ett 9 timmars pass igen. Jag brukar säga att på avdelningen har du maxhastigheten 40 kilometer i timmen men arbetsbelastningen ser ut att du måste orka i 120, säger Dana Breicht.

Att sjuksköterskor vänder sig till bemanningsföretag leder till att många vårdplatser inte får den utveckligen som de hade behövt, eftersom personalen ständigt byts ut. Samtidigt har Dana Breicht förståelse för att många sjuksköterskor vänder sig dit.

– Det är stor efterfrågan och du känner dig mer uppskattad. Du gör samma jobb men kan få den tredubbla lönen, ekonomin är viktig för vem som helst som vill ha mat på borden, säger Dana Breicht.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!