Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjuksköterska får legitimation indragen – efter drogmissbruk

Sjuksköterskan testades positivt för droger vid två tillfällen. Arkivbild.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Legitimationen dras in. Arkivbild.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd drar in legitimationen för en sjuksköterska i Skåne efter tablett- och journalstölder.

Sjuksköterskan hade bara några år tidigare ertappats drogpåverkad på jobbet. 

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, anmälde 2020 en kvinnlig sjuksköterska till ansvarsnämnden för att hon vid två tillfällen testat positivt på drogtester. 

I samband med att hon blev ertappad med stölden erkände kvinnan därefter att hon stulit tabletter från sin arbetsplats. 

Hon stal även läkemedelsloggar med sekretessbelagda patientuppgifter som hon sedan dumpade i olika papperskorgar i parker i Malmö. Detta för att dölja hur mycket läkemedel som försvunnit.

Genomgår behandling

Sjuksköterskan hade några år tidigare ertappats med att vara drogpåverkad på flera olika arbetsplatser. Konsekvensen blev att hon då fick en treårig prövotid.

Sjuksköterskan har nu genomgått behandling för sitt missbruk och ansåg själv att en ny, treårig prövotid borde räcka som konsekvens för tablett- och journalstölderna. 

Men Ivo anser i sin anmälan att hon är olämplig att utöva sitt yrke, och hälso- och sjukvårdsnämnden håller med. Sjuksköterskans legitimation har nu dragits in. 


TV: Ulf Borgström släpps fri med fotboja: ”Jag gör vad jag vill”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!