Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjubarnspappa borta – tros ha förts bort

En bil av samma årsmodell och färg har setts i samband med försvinnandet. OBS: Det är inte den aktuella bilen på bilden. Foto: Privat

En 51-årig sjubarnspappa från Malmö är spårlöst borta.

Polisen misstänker att han utsatts för brott och vädjar till allmänheten om hjälp.

– Han har inte försvunnit frivilligt, vi misstänker att han utsatts för ett brott, människorov, säger utredaren J-B Cederholm vid polisen i Malmö.

Försvinnandet förbryllar både sjubarnspappans familj och polisen. Mannen syntes senast till vid lunchtid den 22 juni. Då lämnade han bostaden vid Nobeltorget i Malmö för att gå ut och träffa en person.

Där slutar spåren och hans familj anmälde försvinnandet till polisen natten mellan 22 och 23 juni i år sedan de upprepade gånger ringt till sjubarnspappan utan att få någon kontakt.

Har passet hemma

– Utifrån vad familjen har berättat om hans vanor, deras vanor, finns det ingen anledning till att han håller sig borta frivilligt. Passet är hemma och det finns inga rörelser på hans bankkonto.

Sydsvenskan skriver att sjubarnspappan skulle träffa en 52-årig man den dag som han försvann.

52-åringen har tidigare varit misstänkt för inblandning i ett försvinnande som har stora likheter med sjubarnspappans fall.

J-B Cederholm bekräftar uppgifterna om mötet för Kvällsposten och berättar att 52-åringen har förhörts i samband med utredningen om den försvunne 51-åringen.

– Mannen har i förhör berättat att han och 51-åringen träffades den dagen. Sedan skildes de åt och därefter vet vi ingenting om hans öde, säger J-B Cederholm.

Kan ha förts bort i en Volvo

Polisen vill inte berätta vad mötet mellan männen ska ha handlat om.

J-B Cederholm betonar att 52-åringen släpptes efter förhören om sjubarnspappans försvinnande och att det inte finns några formella misstankar mot mannen.

– Vi har ju vissa idéer om vad som kan ha hänt, men idéer och misstankar är inte samma sak.

Polisen misstänker att sjubarnspappan har förts bort i en mörkblå Volvo S70 av 1998 års modell. Bilen, som ägs av 52-åringen, uppges ha försvunnit i samband med att den 51-årige sjubarnspappan anmäldes försvunnen. Polisen misstänker att sjubarnspappan fördes bort i den.

– Vi vet inte var bilen är men är intresserade av den för att få in den på teknisk undersökning, säger J-B Cederholm.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!