Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sjuåring tvingades att äta upp sin egen spya

Styvpappan höll sin familj i ett skräckvälde.

Han överröste den sjuåriga dottern med slag och sparkar och tvingade henne att äta sina egna spyor.

– Han tvingade mamma att slå mig, annars skulle han döda oss båda, säger sjuåringen i ett videoförhör under rättegången.

Styvpappan från danska Greve är åtalad för flera fall av misshandel medan hans hustru anklagas för att ha känt till vad som föregick i hemmet utan att göra något för att stoppa det, skriver Ekstrabladet.

Enligt förundersökningen har styvpappan under lång tid misshandlat den i dag sjuåriga flickan. Bland annat med slag och sparkar och med tillhyggen som köksredskap.

På torsdagen vittnade flickan i ett videoförhör under rättegången i tingsrätten i Roskilde. Under förhöret framkom fasansfulla detaljer om tortyren hon utstått.

Åt sin spya

– Pappa filmade mig en gång när jag satt och åt, då blev jag så nervös att jag spydde. Därefter tvingade han mig att äta upp spyan, berättade flickan som i dag är åtta år.

Åklagaren frågade om flickans mamma var medveten om händelsen.

– Ja, blev det korta svaret.

Flickan vittnade också om hur mamman en gång brände henne med en tändare.

– Pappa tvingade henne. Annars skulle han slå ihjäl oss båda.

I bevisningen mot styvpappan ingår flera rättsmedicinska undersökningar av flickan. Bland annat stöder sig åklagaren på flera kraftiga brännskador över flickans kropp.

Den tortyrliknande behandlingen uppdagades den sista januari i år när polis och räddningstjänst larmades till familjens hus i Greve.

"Inte mitt fel"

Den dagen hade flickan kommit hem från skolan med blöta kläder efter att ha ramlat i en vattenpöl. Hon klädde av sig det våta och lade plaggen över ett element och då brast det för styvpappan.

– Det var inte mitt fel att jag ramlade, det var inte med vilja, men pappa slog mig jättehårt, berättar flickan i videoförhöret.

Under misshandeln använde styvpappan bland annat en barnstol som han upprepade gånger slog i ryggen på den lilla flickan.

Både mamman och styvpappan nekar till anklagelserna men har medget att det har funnits tillfällen då flickan slagits, skriver Ekstrabladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!