Sjuåring fick kalla handen efter Legobrev

Charlotte Benjamin skrev att de kvinnliga figurerna ofta gjorde tråkiga saker som att sitta hemma eller gå till stranden medan de manliga figurerna var ute på äventyr eller arbetade.

Sjuåriga Charlotte skrev ett brev till Lego där hon klagade över leksakstillverkarens stereotypiska könsroller.

Brevet spreds snabbt och hyllades i sociala medier världen över.

Men Lego imponerades inte över den virala succén, skriver Ekstrabladet.

Charlotte Benjamins handskrivna brev till Lego åkte på världsturné över de sociala medierna i februari i år. Den sjuåriga flickan klagade på det hon såg som allt för traditionella könsroller bland Legos minifigurer.

Charlotte menade att de kvinnliga figurerna ofta gjorde tråkiga saker som att sitta hemma eller gå till stranden medan de manliga figurerna var ute på äventyr eller arbetade.

Flickan avslutade brevet med att fråga Lego om de inte ville börja tillverka kvinnliga figurer som åkte ut på äventyr och hade det kul.

Omskrivet brev

Brevet blev omskrivet i bland annat USA Today, The Independent, Daily Mail, Huffington Post och Ekstrabladet. Det delades dessutom flitigt i sociala medier runtom i världen.

Den lilla flickans ord tycktes beröra många - förutom Lego.

– Den konkreta förfrågan från Charlotte har inte fått oss att ändra strategi. Vi har som ambition att ha en bredd i vårt sortiment och att ha leksaker som både flickor och pojkar med olika intressen tycker om. Och vi tycker att våra produkter når en bred publik, också när det kommer till kvinnliga minifigurer, säger Legos presschef Roar Rude Trangbæk till Ekstrabladet.

Vanlig behandling

Han berättar att leksaksgiganten varje år tar emot 1,5 miljoner förfrågningar via telefon, brev eller mail.

– Det är inte avgörande för oss om en förfrågan blir viral. Alla frågor som kommer in behandlas och blir tagna på lika stort allvar oavsett om de är virala eller ej, säger Roar Rude Trangbæk.

Presschefen bekräftar för Ekstrabladet att sjuåriga Charlottes därför blev behandlat som vilken annan förfrågan som helst.

– Och så skickade vi förstås ett svar till vidkommande, säger Roar Rude Trangebæk till tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!