Sju räkor stulna i Kävlinge

Publicerad

OBS! Följande artikel är från 2008 och har nu börjat spridas på sociala medier igen.

 

En man i Kävlinge har polisanmält en fräck stöld - av sju räkor.
- Han hade plockat fram dem ur frysen, men när han skulle tillaga dem var de borta, säger biträdande närpolischef Sven Nilsson till KVP.se.

De sju räkorna försvann från Kävlingebons kylskåp under natten till torsdag. På onsdagskvällen hade han plockat fram dem ur frysen och placerat dem på ett fat tillsammans med en laxkotlett.
– Men när han skulle tillaga dem på torsdagen var räkorna försvunna, säger Sven Nilsson, biträdande närpolischef i Kävlinge, till KVP.se.
– Laxkotletten var däremot kvar, fortsätter han.

Utredningen nerlagd

Enligt polischefen finns det inga spår efter inbrott i bostaden.
– Mannen misstänker att någon tagit sig in med hjälp av nyckel och stulit räkorna, säger Nilsson.
Gåtan om de försvunna räkorna kommer troligen aldrig att få någon lösning. Efter bara en dag lade polisen ner utredningen.
– Spaningsuppslag saknas, menar Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag