Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sju gripna i Danmark – misstänks för terror

Personerna har gripits i samband med en polisinsats som pågått mellan den 6 och 8 februari.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sju personer har gripits i Danmark misstänkta för att ha planerat ett eller flera terrordåd, skriver Ekstrabladet.

Personerna har gripits i samband med en polisinsats som pågått mellan den 6 och 8 februari.  

I samarbete med central- och Västjyllandspoliskår har PET (Danmarks internationella säkerhets- och underrättelsetjänst) genomfört en stor polisoperation från den 6 till 8 februari. 

Sammanlagt har sju misstänkta personer arresterats och anklagas för planering av en eller flera terroristattacker eller försök till terrorbrott, skriver Ekstrabladet.

De sju gripna personerna anklagas bland annat för att ha förvärvat material och komponenter för produktion av sprängämnen och vapen. 

Sju personer har gripits i Danmark misstänkta för att ha planerat ett eller flera terrordåd, skriver Ekstrabladet. Bilden har inget med insatsen att göra.
Foto: JENS N¿RGAARD LARSEN / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN

”Allvarlig karaktär”

Ytterligare sex personer är misstänkta för liknande brott och begärs häktade under torsdagen.

– PET tar den här typen av ärenden på allvar. Vi anser att det finns människor som har för avsikt och kapacitet att begå terrorattacker i Danmark. Tillsammans med resten av polisen arbetar PET varje dag för att identifiera och bekämpa brott av denna allvarliga karaktär, står det i ett pressmeddelande från PET som Ekstrabladet tagit del av.

PET anser att terrorhotet mot Danmark är allvarligt och dansk polis håller en presskonferens om händelsen den 12 februari tillsammans med PET. 

SE FLER NYHETER: Lärare knivhuggen i halsen utanför Paris

Den misstänkte ihjälskjuten av polis • Utreds som terror

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!