Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sjöpolisen letar efter försvunne Mattias, 17

17-årige Mattias Borg försvann spårlöst i början av december från en fest i småländska Ljungby – mitt i natten, utan ytterkläder och skor.

Polisen har bedömt möjligheten att finna honom vid liv som i stort sett obefintlig, och nu har sjöpolisen anlänt för att leta efter pojken i Lagan, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Stora markområden har tidigare genomsökts, bland annat med hjälp av hundar, drönare och helikopter. Dykare har vid flera tillfällen sökt i Lagan, som går genom Ljungby, och även frivilligorganisationen har deltagit i sökandet.

Specialtränade sökhundar har vid upprepade tillfällen markerat i samma område.

Området i Lagan är svårt att genomsöka, med varierande djup och stora mängder stockar och liknande på botten.

Nu ansluter alltså sjöpolisen i sökandet.

– De kommer ha båt och utrustning med sig som gör att de kan undersöka botten, säger Hans Sjöberg, kommunpolis till SVT.

En förundersökning om människorov är sedan tidigare inledd. Polisen har hållit många förhör men har varit förtegen om vad som utspelat sig på festen innan Mattias Borg försvann. Enligt polisen finns det uppgifter om att pojken knackat på vid flera hus i ett bostadsområde vid 02-tiden natten han försvann.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!