Singel? Cyklande veganen söker fru

Söker kärleken. Jesper Lissmark Hult söker efter sin framtida fru, som gärna får följa med på hans cykeltur genom Sverige.
Foto: Privat
Det enda sällskapet han har med sig är maskoten Vegolas. Frun söker han efter på Facebook. Men den som är en skön person får gärna också följa med.
Foto: Privat

Jesper Lissmark Hult från Karlskrona är ute på en 3500 kilometer lång cykeltur för att informera om vegansk kost.

Men resan blev ensam – och nu söker han sin framtida fru via ett Facebook-inlägg.

– Jag tänkte att jag ville hitta någon att dela min vardag med, säger den cyklande veganen Jesper Lissmark Hult.

För tre år sedan cyklade Jesper Lissmark Hult på en enhjuling från norska Nordkap till Europas sydligaste punkt: Tarifa i Spanien. Då reste han tillsammans med en vän.

Nu har han startat ytterligare en cykeltur. 

För att sprida information om vegansk kost har han inlett sin resa genom Sverige på 3500 kilometer. 

Men den här gången cyklar han alldeles ensam. Och det tär på honom. Därför har han nu lagt upp en kontaktannons på sin Facebook-sida där han söker sin framtida fru.

– Jag har mest cyklat själv, och det tar oerhört mycket på mitt psyke. Därför tänkte jag att jag vill träffa någon att dela min vardag med. Sen ville jag spexa till det och göra det till en rolig grej: så jag ska försöka hitta en fru, berättar Jesper Lissmark Hult. 

Söker skönt cykelsällskap

Inlägget på Facebook har delats över 3000 gånger och spritt sig som en löpeld. 

Och även om det primära målet är att hitta en fru vill inte Jesper Lissmark Hult begränsa sig – och missa annat sällskap. Den som har tid och lust, och är en skön person, får gärna ansluta till den långa cykeltrippen.

– Alltså, jag är öppen för förslag. Jag söker folk som vill följa med på resan, ett skönt sällskap. Sen om jag hittar kärleken samtidigt är det ett stort plus, säger han.

"Har en bild av min drömkvinna"

Jesper Lissmark Hult beskriver sig själv som en galen kille, men inte farligt galen. Glad, öppen och han försöker vara en bra förebild.

För de som tänkt hänga med som sällskap räcker det med att vara skön. 

Men för att bli fru Lissmark Hult ställs lite högre krav.

– Det måste vara en öppen människa som gillar att lyssna. Min framtida fru ska se människan, stanna till vid människor. Inte gå i sin bubbla som många i samhället gör.

– Jag har en bild av min drömkvinna. Men utseendet spelar egentligen inte så stor roll. Det viktiga är att hon är mer naturlig. Det behöver inte vara mycket smink och så där, berättar Jesper Lissmark Hult.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!