Kvällsposten har tidigare skrivit om Sinan Coskun kamp för att få vara kvar i Sverige. Foto: Tomas LeprinceKvällsposten har tidigare skrivit om Sinan Coskun kamp för att få vara kvar i Sverige. Foto: Tomas Leprince
Kvällsposten har tidigare skrivit om Sinan Coskun kamp för att få vara kvar i Sverige. Foto: Tomas Leprince
2004 kom han från Turkiet till Sverige och sedan dess har han rotat sig i landet. Han har hunnit gifta sig, skilja sig och har en 7-årig son som han träffar på helgerna. Foto: Tomas Leprince2004 kom han från Turkiet till Sverige och sedan dess har han rotat sig i landet. Han har hunnit gifta sig, skilja sig och har en 7-årig son som han träffar på helgerna. Foto: Tomas Leprince
2004 kom han från Turkiet till Sverige och sedan dess har han rotat sig i landet. Han har hunnit gifta sig, skilja sig och har en 7-årig son som han träffar på helgerna. Foto: Tomas Leprince

Sinan driver krog med fem anställda – utvisas

Publicerad

I elva år har Sinan Coskun byggt upp sitt liv i Sverige.

Här driver han restaurang, har lägenhet och hans 7-årige son är bara en bro bort.

Men nu utvisas han – utan chans att överklaga.

– Hur ska jag kunna förklara för mitt barn? Det går inte, säger han.

Kvällsposten har tidigare skrivit om Sinan Coskun kamp för att få vara kvar i Sverige.

2004 kom han från Turkiet till Sverige och sedan dess har han rotat sig i landet.

Han har hunnit gifta sig, skilja sig och har en 7-årig son som han träffar på helgerna.

När Kvällsposten berättade historien om hur Sinan Coskun nekades tillstånd var han på gång att överklaga beslutet. Nu har även det beslutet fallit – och han tvingas resa tillbaka till Turkiet.

– Det känns konstigt. Jag fattar inte beslutet. Jag är som en svensk och har hela mitt liv här. Jag är inte kriminell, betalar mycket skatt och driver en restaurang här. Jag har satsat allt jag har i restaurangen och lånat 600 000 kronor, säger Sinan Coskun.

"Han förstår inte"

På andra sidan sundet bor hans son tillsammans med sin mamma, med danskt medborgarskap.

Nu är sonen lyckligt ovetande om att hans pappa tvingas flytta från Sverige.

Nyheten har han inte orkat berätta än.

– Hur ska jag kunna berätta för min son att jag måste lämna landet? Han är sju år gammal, det går inte. Han förstår inte och kommer bli ledsen. Jag vill verkligen inte säga till honom att jag måste åka, säger Sinan Coskun

– Nu träffar jag honom varje helg och det är bara 30 kilometer till honom så jag lätt kan köra dit. Men till Turkiet är det 3000 kilometer, jag kan inte resa hit varje vecka.

"Mänskliga rättigheter måste hjälpa mig"

Beslutet från Migrationsverket kan inte överklagas.

Men att skickas tillbaka till Turkiet går inte, enligt Sinan Coskun. Han beskriver det som att han kommer hamna i fängelse eftersom han inte varit i militären i landet.

Han menar också att eftersom han är kurd blir det ännu mer problem.

– Jag kan inte hamna i fängelse, det kommer bara bli dåligt för mig. Men Migrationsverket tror inte på mig, allt är bara så negativt.

– Jag vill stanna här, mänskliga rättigheter måste hjälpa mig också. Jag vet inte vad jag mer ska göra. Jag har allt här, betalar skatt och är arbetsgivare. Vad kommer hända med mina saker, med mina anställda och min restaurang?

Något exakt datum för när han tvingas lämna landet är inte satt.

Det är det sista beslutet från svenska myndigheter som Sinan Coskum väntar på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag