Silvia ändrar planerna efter dödsbeskedet

Prinsessan Benedikte och Prins Richard, som blev 82 år.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Prinsessan Medeleine som numera bor i London med familj.
Foto: OLLE SPORRONG

Det har tidigare varit oklart om den svenska kungafamiljen skulle medverka vid prins Richards begravning i Tyskland imorgon. 

Nu har hovets pressekreterare kommit med besked.

Tisdag är dagen för prins Richards begravning. Prinsen var svåger till Margrethe, drottning av Danmark och gift med danska prinsessan Benedikte. Begravningen kommer hållas i tyska Bad Berleburg, där prinsen levde tillsammans med sin maka.

Prins Richard hade en svensk mor och hans fru, prinsessan Benedikte, är kusin till kung Carl Gustaf. Tidigare har hovets informationschef berättat om kungaparets sorg över dödsfallet.

– De var ju nära släkt. Det fanns familjeband och kungaparet känner sorg och är ledsna, säger Margareta Thorgren, svenska hovets informationschef.

Ändringar i schemat

Det har tidigare varit oklart om svenska hovet kommer medverka på begravningen men nu meddelar de att drottning Silvia och prinsessan Madeleine kommer åka till Bad Berleburg.

– Drottningen och prinsessan Madeleine kommer att närvara vid prins Richards begravning på tisdag. Utöver de ändringar som du nämner är det inga andra förändringar i drottningens program, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.

Drottningens medverkan på Stockholm Peace Talks imorgon ställs in och hon ersätts av kronprinsessan Victoria. 

Prästen: Traditionell begravning

Kvällsposten har tidigare pratat med prästen som ska hålla i begravningen. Hon har berättat att begravningen blir traditionell.

– Vi tackar och håller minnestal. Sedan sjunger gästerna psalmer och läser några bibliska texter, sa Claudia Latzel-Binder.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!