Prinsessan Benedikte och Prins Richard, som blev 82 år. Foto: SUVAD MRKONJICPrinsessan Benedikte och Prins Richard, som blev 82 år. Foto: SUVAD MRKONJIC
Prinsessan Benedikte och Prins Richard, som blev 82 år. Foto: SUVAD MRKONJIC
Prinsessan Medeleine som numera bor i London med familj. Foto: OLLE SPORRONGPrinsessan Medeleine som numera bor i London med familj. Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Medeleine som numera bor i London med familj. Foto: OLLE SPORRONG

Silvia ändrar planerna efter dödsbeskedet

Publicerad

Det har tidigare varit oklart om den svenska kungafamiljen skulle medverka vid prins Richards begravning i Tyskland imorgon. 

Nu har hovets pressekreterare kommit med besked.

Tisdag är dagen för prins Richards begravning. Prinsen var svåger till Margrethe, drottning av Danmark och gift med danska prinsessan Benedikte. Begravningen kommer hållas i tyska Bad Berleburg, där prinsen levde tillsammans med sin maka.

Prins Richard hade en svensk mor och hans fru, prinsessan Benedikte, är kusin till kung Carl Gustaf. Tidigare har hovets informationschef berättat om kungaparets sorg över dödsfallet.

– De var ju nära släkt. Det fanns familjeband och kungaparet känner sorg och är ledsna, säger Margareta Thorgren, svenska hovets informationschef.

Ändringar i schemat

Det har tidigare varit oklart om svenska hovet kommer medverka på begravningen men nu meddelar de att drottning Silvia och prinsessan Madeleine kommer åka till Bad Berleburg.

– Drottningen och prinsessan Madeleine kommer att närvara vid prins Richards begravning på tisdag. Utöver de ändringar som du nämner är det inga andra förändringar i drottningens program, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.

Drottningens medverkan på Stockholm Peace Talks imorgon ställs in och hon ersätts av kronprinsessan Victoria. 

Prästen: Traditionell begravning

Kvällsposten har tidigare pratat med prästen som ska hålla i begravningen. Hon har berättat att begravningen blir traditionell.

– Vi tackar och håller minnestal. Sedan sjunger gästerna psalmer och läser några bibliska texter, sa Claudia Latzel-Binder.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag