Siavosh Derakhti ska invigningstala för Stockholm Pride. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-BildSiavosh Derakhti ska invigningstala för Stockholm Pride. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild
Siavosh Derakhti ska invigningstala för Stockholm Pride. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild
"Jag kommer att utgå från min resa, mina värderingar, mitt arbete," säger han. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild"Jag kommer att utgå från min resa, mina värderingar, mitt arbete," säger han. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild
"Jag kommer att utgå från min resa, mina värderingar, mitt arbete," säger han. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild
Siavosh Derakhti talar i Pride Park på Östermalms IP onsdagen 27 juli klockan 18.50. Foto: Izabelle NordfjellSiavosh Derakhti talar i Pride Park på Östermalms IP onsdagen 27 juli klockan 18.50. Foto: Izabelle Nordfjell
Siavosh Derakhti talar i Pride Park på Östermalms IP onsdagen 27 juli klockan 18.50. Foto: Izabelle Nordfjell

Siavosh Derakhti inviger Pridefestivalen

Publicerad

Siavosh Derakhti ska invigningstala för Stockholm Pride.

Det avslöjar nu Kvällsposten.

Fredrik Reinfeldt har gjort det. Mona Sahlin också. Jason ”Timbuktu” Diakité likaså.

Det här året är det dags för sociale entreprenören Siavosh Derakthi från Malmö att invigningstala för Stockholm Pride.

– Jag kommer att utgå från min resa, mina värderingar, mitt arbete. Och lyfta fram attackerna som sker runtom i världen, säger han till KvP.

Den sociale entreprenören Siavosh Derakhti, arbete mot rasism och antisemitism har uppmärksammats av självaste Barack Obama, USA:s president.

– Stockholm Pride tar avstånd från alla typer av diskriminering. Kampen mot homofobi och transfobi hänger ihop med kampen mot rasism, islamofobi och antisemitism, säger Christian Valtersson, ordförande för Stockholm Pride.

Flera priser

Siavosh Derakhti är känd för att ha grundat Unga Mot Antisemitism och Främlingsfientlighet, en organisation som arbetar mot intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland unga i Malmö och andra delar av Sverige.

Malmöbon har tilldelats flera priser. 2013 fick han första Raoul Wallenberg-priset och två år senare tilldelades han Human Rights Award i USA

– Den här gången vill jag tala om hur viktigt det är att vi förenar oss, att vi inte splittras, säger han.

Siavosh Derakhti talar i Pride Park på Östermalms IP onsdagen 27 juli klockan 18.50.

 

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag