Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Showan efter domen: "Det betyder mycket"

En 30-årig man döms i hovrätten till tre års fängelse för grov misshandel av MFF-profilen Showan Shattak. Foto: Tomas Leprince
Här visar han upp ärren han fick. "Jag har ju alltid trott på att det jag kommer ihåg är rätt, och de andra som sett det också", säger Showan Shattak strax efter att han fått beskedet. Foto: Tomas LePrince/Expressen

En 30-årig man döms i hovrätten till tre års fängelse för grov misshandel av MFF-profilen Showan Shattak.

– Jag har ju alltid trott på att det jag kommer ihåg är rätt, och de andra som sett det också, säger Showan Shattak strax efter att han fått beskedet.

Hovrätten rev upp tingsrättens domar efter det uppmärksammade bråket på Möllevången i samband med en feministisk demonstration 2014. Flera personer skadades då allvarligt efter att ha blivit huggna med kniv, bland annat MFF-profilen Showan Shattak.

Nazisten Andreas Karlsson dömdes i tingsrätten för grov misshandel – nu frias han helt.

Men samtidigt döms en 30-årig man till tre års fängelse för grov misshandel av Showan Shattak.

– Den här domen betyder ju mycket för mina föräldrar och min bror, det är de som kommer finna mest glädje över att samhället äntligen sagt att ”det har hänt Showan något allvarligt och det ska han fällas för”. Det är en markering från samhället, säger Showan Shattak.

Blandade känslor

Men domarna från hovrätten ger ändå Showan Shattak blandade känslor.

– Samtidigt är det för jävligt att Karlsson blir friad. Jag delar ju inte hovrättens bedömning att det ska ha varit i nödvärn, så den delen är jag ledsen och besviken över.

– Båda borde ha fällts både i tingsrätten och i hovrätten.

Hjälper domen dig att gå vidare?

– Jag har ju skrivit den här boken, det har varit terapeutiskt för mig att skriva min egen historia. Jag har ju alltid trott på att det jag kommer ihåg är rätt, och de andra som sett det också.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!