Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sexförbrytare våldtog 75-årig kvinna

ÖVERGREPP PÅ MALMÖHOTELL DEn 32-åriga mannen gick till attack mot en 75-årig kvinna på Hotell Grand i Limhamn. Foto: Sara Strandlund
MALMÖ. Den 32-årige farlige sexförbrytaren återfaller gång på gång. Efter att ha dömts för attacker på barn har han nu åtalats för våldtäkt mot en 75-årig kvinna på ett hotell i Malmö. Mannen erkänner att han förgripit sig på kvinnan och upprepade gånger dunkat hennes huvud i golvet så att hon bröt ben i ansiktet.
Mannen dömdes senast i februari förra året. Då hade han överfallit en kvinna i en butik i Lund, dragit ner henne på golvet och börjat slicka på hennes kropp. Han hade också dragit in en flicka i sin lägenhet. Låst dörren och börjat tafsa på barnet. Mannen avbröt sig när barnets mamma under flera minuter skrek efter sin dotter och sparkade på mannens dörr. Flera gånger har mannen blivit undersökt av rättspsykiatriker som hittat störningar men inte så allvarliga att mannen måste tas in för sluten psykvård.

Hör röster

32-åringen har förklarat att han styrs av röster som talar om för honom vad han ska göra. För läkarna berättar han hur hela hans liv varit präglat av olika former av sexuella övergrepp utförda av honom och mot honom.
Som vuxen har han tagit mycket droger. Han säger sig ha använt det mesta.

Slog henne i ansiktet

I juni överföll han den 75-åriga kvinnan på Hotell Strand i Limhamn. Mannen misshandlade henne, tog strypgrepp och slog henne flera gånger i ansiktet medan han släpade henne över golvet och sa att han skulle våldta henne.

Passerat gränsen

Åklagaren menar att domstolen måste avgöra om mannens angrepp mot kvinnan har passerat gränsen till våldtäkt eller om brottet bara ska bedömas som försök till grov våldtäkt.
Också den här gången vill domstolen ha läkarbesked på om mannen kan dömas till fängelse eller om det behövs rättspsykiatrisk vård.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!