Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sexbutik förbjuds sälja ätbara underkläder

Sexbutiker har förutom sitt sedvanliga sortiment ibland även ätbara underkläder. Arkivbild.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En sexbutik i Malmö som hade ätbara trosor bland sortimentet fick nyligen veta att det där är livsmedel och inte får säljas hursomhelst, skriver Sydsvenskan.

Om sådant ska marknadsföras i en sexbutik så ska produkterna ha svensk text.

Det hade inte de ätbara trosorna. 

Kalsonger och trosor gjorda av till exempel godis men också annat ätbart marknadsförs som en skojig grej. En kund skriver hos en leverantör att det visserligen var kul men det blev lite kladdigt när kroppsvärmen gjorde sitt.

En sexbutik i Malmö tillhör ett av de företag som har godisunderkläder till salu, eller rättar sagt hade till salu, bland sitt övriga sortiment på hyllorna. Men den 16 september kom Malmö kommuns miljöförvaltning på ett av sina återkommande besök och då meddelade kontrollanten ett omedelbart förbud till butiken när det gäller bland annat de ätbara underkläderna, skriver Sydsvenskan.

Viktigt för allergiker

Förbudet hade inget att göra med att butiken skulle sakna tillstånd att sälja livsmedel för det har ägaren. Istället handlade förbudet om att flera av de ätbara eller av andra skäl livsmedelsklassade produkterna saknade svensk text. På en hylla fanns till exempel glidmedel som innehåller vegetabiliskt fett.

Text på svenska är bland annat viktigt för att allergiker enkelt ska kunna få veta vad produkter innehåller.

– Butikens personal plockade bort allt som omfattas av förbudet från hyllorna medan vi var där, säger livsmedelsinspektör Anna Bogestål, till Sydsvenskan.

Butiken har tidigare fått besök av miljöförvaltningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!