Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sexårig flicka utsatt för övergrepp av 15-åring

En 15-årig pojke döms för sexövergrepp på en sexårig flicka. Hon har berättat att han tog av henne alla kläderna och la sig ovanpå henne.

Pojken har nekat till beskyllningen och sagt att han knappt ens pratat med flickan.

Men tingsrätten i Lund tror på sexåringen.

Händelsen ska ha inträffat på en mindre ort i mellersta Skåne i somras. Den sexåriga flickan var ute och lekte i en sandlåda med sin mamma och flera småsyskon.

Sexåringen har berättat konsekvent och relativt likalydande om händelsen flera gånger.
Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT
Lunds tingsrätt bedömer att den lilla flickan är trovärdig.
Foto: JOHAN NILSSON / TT NYHETSBYRÅN

När mamman och ett syskon gick in blev flickan och en lillasyster kvar ute. Då kom pojken, som var ute och rastade sin hund.

Ingen utomstående har sett vad som sedan hände.

Frågade vad som hänt

När mamman kom ut igen höll flickan på att ta på sig sina kläder. På mammans fråga varför de hade varit av berättade hon vad som hade hänt – och kvinnan ringde sin man.

Pappan kom hem, tog med sig sin dotter och ringde på där pojken bor. Sexåringen pekade ut pojken som ansvarig, och därefter gjorde flickans familj polisanmälan.

Sexåringen har berättat att pojken hade pussat henne, lagt sig på henne och tagit av henne kläderna. Hon har berättat konsekvent och relativt likalydande flera gånger.

”Har inte rört flickan”

15-åringen har sagt att han var ute med sin hund när flickan sa ”hej” till honom. Han svarade inte utan fortsatte att ägna sig åt hunden.

Han har varken rört flickan eller hennes kläder.

Pojkens pappa ifrågasätter hela händelsen. Hur kan det komma sig att ingen annan sett något?

Lunds tingsrätt konstaterar också att det inte finns några vittnen – men resonerar sig fram till att den lilla flickan är trovärdig.

Döms till ungdomstjänst

”Hon har i polisförhöret berättat relativt sammanhängande och stringent och har i de lägen då ordförrådet inte riktigt räckt till ändå försökt beskriva det hon velat uttrycka.”

”I hennes beskrivning finns detaljer som inte heller typiskt sett kan anses höra till en fantasiberättelse från en sexåring.”

15-åringen döms för sexuellt övergrepp mot barn till 35 timmars ungdomstjänst.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!