Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barn kämpar för sitt liv – efter minibusskrasch

Hjärnarp: Sex till sjukhus efter att minibuss voltat
Här inträffade händelsen.Foto: Google maps

Sex personer fördes på lördagskvällen till sjukhus med ambulans sedan en minibuss voltat och hamnat på taket på E6 vid Hjärnarp.

De skadade är tre vuxna och tre barn. 

En flicka i åldern 10-14 vårdas för livshotande skador, enligt Region Skåne.

Larmet om singelolyckan kom in till polisen klockan 21.03.

Polis, ambulans och räddningstjänst var på plats och samtliga sex personer hade behov av vård.

Polisen uppgav först att det var en personbil som kört av vägen, men Helsingborgs Dagblad har fått uppgift från räddningstjänsten att det var en minibuss.

– Vi har en patrull på väg till sjukhuset för att se om vi kan prata med de inblandade, berättade Calle Persson vid polisens ledningscentral i Region syd.

Livshotande skador

Enligt Region Skåne är de skadade tre vuxna och tre barn. 

En flicka i 10-14-årsåldern vårdas för livshotande skador och en pojke mellan sex och tio år vårdas för lindriga skador. 

En pojke i 15-18-årsåldern vårdas med lindriga skador och ytterligare två personer, en man och en kvinna vårdas med lindriga skador.

Helsingborgs Dagblad fick på söndagskvällen besked av inre befäl hos polisen i Helsingborg att skadeläget för de inblandade var oförändrat.

 

Här är några av dagens största inrikesnyheter:

Få fler nyheter i Expressen TV hela dagen.