Pojkar misstänkta för gruppvåldtäkt

Fyra pojkar har anhållits, misstänkta för en gruppvåldtäkt på Lindängen i Malmö.
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Två av de sex pojkar som misstänks för grov våldtäkt är under 15 år och därför inte straffmyndiga. 

Pojkarna som fyllt 15 år ska förhöras ytterligare av polis.

– De delgavs misstanke om grov våldtäkt, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

På tisdagen greps fyra pojkar misstänkta för gruppvåldtäkten i en lokal på Lindängen i Malmö, som ska ha skett någon gång mellan fredag 2 februari och lördag 3 februari. Två av de anhållna är 15 respektive 16 år gamla. Ytterligare två pojkar misstänks men de är under 15 år, och inte straffmyndiga.

Kammaråklagare Lena Körner har för dessa två pojkars räkning begärt hos tingsrätten att en så kallad 31 § LUL-utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare ska göras.

– Under tisdagen frihetsberövades fyra pojkar, två 16-åringar och två 15-åringar. De förhördes och delgavs misstanke om grov våldtäkt, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

Senare under dagen anhölls de fyra gripna personerna. Pojkarna som är under 15 år har inte anhållits, men kan i ett senare skede bli aktuella för omhändertagande av socialtjänsten.

– De greps under morgonen på tisdagen och anhölls vid olika tider mellan klockan 11 och 15.

De misstänkta ska förhöras

Tekniska spår säkrades på platsen av polis, men huruvida det var de tekniska bevisen som ledde fram till frihetsberövandet kommenterar inte polisen i nuläget, skriver Sydsvenskan, som var först med att rapportera om händelsen.

– Det är mycket övrigt arbete som återstår i utredningen. Det handlar om att söka ytterligare stödbevisning, att genomföra tekniska analyser av fynd som hittats vid utredningen, och även efter. Sedan väntar fler förhör med de misstänkta, säger Nils Norling.


LÄS MER: Ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö


Polisen ser ingen koppling mellan den misstänkta gruppvåldtäkten på Lindängen och de andra anmälda våldtäkterna i Malmö.

Kvinnan drogades

Kvinnan ska ha drogats och förts bort till en lokal i ett bostadsområde. Runt ett dygn efter den misstänkta våldtäkten kom anmälan in till polisen.

– Vi fick in ett ärende runt 19.30 på söndagskvällen, då åkte vi till en adress för att kontrollera uppgifterna och säkra vissa spår, sade Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, vid tillfället.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!