Fyra pojkar har anhållits, misstänkta för en gruppvåldtäkt på Lindängen i Malmö. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Fyra pojkar har anhållits, misstänkta för en gruppvåldtäkt på Lindängen i Malmö. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Pojkar misstänkta för gruppvåldtäkt

Publicerad

Två av de sex pojkar som misstänks för grov våldtäkt är under 15 år och därför inte straffmyndiga. 

Pojkarna som fyllt 15 år ska förhöras ytterligare av polis.

– De delgavs misstanke om grov våldtäkt, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

På tisdagen greps fyra pojkar misstänkta för gruppvåldtäkten i en lokal på Lindängen i Malmö, som ska ha skett någon gång mellan fredag 2 februari och lördag 3 februari. Två av de anhållna är 15 respektive 16 år gamla. Ytterligare två pojkar misstänks men de är under 15 år, och inte straffmyndiga.

Kammaråklagare Lena Körner har för dessa två pojkars räkning begärt hos tingsrätten att en så kallad 31 § LUL-utredning enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare ska göras.

– Under tisdagen frihetsberövades fyra pojkar, två 16-åringar och två 15-åringar. De förhördes och delgavs misstanke om grov våldtäkt, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

Senare under dagen anhölls de fyra gripna personerna. Pojkarna som är under 15 år har inte anhållits, men kan i ett senare skede bli aktuella för omhändertagande av socialtjänsten.

– De greps under morgonen på tisdagen och anhölls vid olika tider mellan klockan 11 och 15.

De misstänkta ska förhöras

Tekniska spår säkrades på platsen av polis, men huruvida det var de tekniska bevisen som ledde fram till frihetsberövandet kommenterar inte polisen i nuläget, skriver Sydsvenskan, som var först med att rapportera om händelsen.

– Det är mycket övrigt arbete som återstår i utredningen. Det handlar om att söka ytterligare stödbevisning, att genomföra tekniska analyser av fynd som hittats vid utredningen, och även efter. Sedan väntar fler förhör med de misstänkta, säger Nils Norling.

 

LÄS MER: Ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö

 

Polisen ser ingen koppling mellan den misstänkta gruppvåldtäkten på Lindängen och de andra anmälda våldtäkterna i Malmö.

Kvinnan drogades

Kvinnan ska ha drogats och förts bort till en lokal i ett bostadsområde. Runt ett dygn efter den misstänkta våldtäkten kom anmälan in till polisen.

– Vi fick in ett ärende runt 19.30 på söndagskvällen, då åkte vi till en adress för att kontrollera uppgifterna och säkra vissa spår, sade Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral, vid tillfället.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag