Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

13-åriga vännerna öppnade egen kiosk

Selma Ström och Nova Wansland har märkt att kalmarborna främst vill köpa jordgubbar.

Selma Ström och Nova Wansland, båda 13 år, ville ha sommarjobb men var för unga för att få det.

Därför öppnade de en kiosk i Kalmar som blivit en succé.

– Det var najs att ta tag i det, säger Selma Ström.

Barometern har tidigare rapporterat om att de 13-åriga tjejerna Selma och Nova öppnade en en kiosk i Kalmar tidigare i veckan.  Båda ville ha sommarjobb men insåg att det var svårt att få till följd av deras ringa ålder.

Nu har deras kiosk redan hunnit bli en succé i Kalmar och de har tidigare berättat för Barometern att de till och med fick hålla kiosken öppen en timme extra under Sveriges första EM-match och deras premiärdag – chipsen höll nästan på att ta slut.

– Det var bara kul, säger Nova.

Tjejerna har känt varandra nästan hela livet, de gick på förskola tillsammans och till hösten börjar de på samma högstadieskola.

Båda har berättat att de är ganska sparsamma och att tanken med att driva en kiosk var snarare för erfarenhetens skull än pengarna.

– Vi tänkte att det var svårt att få ett sommarjobb och det finns ingen affär som ligger nära här. Så det var najs att ta tag i det, säger Selma.

För unga för bidrag

I måndags var Selma och Nova på ett möte hos Ung företagsamhet. De är för unga för att få bidrag till att starta egen verksamhet – i stället fick de tips och råd om bokföring och marknadsföring.

– Vi fick en pärm och en kassabok så att vi kan skriva hur mycket vi tjänat varje dag, säger Selma.

Hittills har de skrivit på Facebook i samband med att de ska hålla kiosken öppen, så att kunderna vet när det är dags att köpa godsaker. Säljtoppen är däremot inga onyttigheter – kalmarborna längtar efter jordgubbar.

– Vi har fått in massa beställningar på jordgubbar så de kommer kunna hämta det på midsommar, säger Nova.

Selmas och Novas mål är att hålla öppet några dagar i veckan hela sommaren.

TV: Här kastar sig ankungarna ut för första gången