Seans med djävulen – misstänkt för ofredande

Publicerad

Han höll på att skrämma slag på mannen som var på promenad med sin hund.

Förklaringen: En dialog med djävulen.

– Plötsligt dyker det upp en man som hindrar hans väg på skogsstigen, säger Robert Loeffel, presskommunikatör på polisen till Kristianstadsbladet.

Klockan var 22.30 och givetvis blev hundägaren rädd när mannen plötsligt dök upp i mörkret under promenaden i Furuboda.

När hundägaren gick åt sidan gjorde mannen samma sak.

– Så där håller de båda på ett tag, fram och tillbaka, när mannen plötsligt utbrister att han inte vill bli störd eftersom han har en seans och fått kontakt med djävulen, säger Robert Loeffel.

Den uppskrämde hundägaren lyckades till slut ta sig förbi och hörde då mannen skrika hyllningar till djävulen efter honom – både på svenska, engelska samt ett tredje språk som han inte kunde förstå.

Polisen vet vem mannen är och djävulsdyrkaren är nu misstänkt för ofredande.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag