Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se bilderna från Malmö Saluhall

På fredag öppnar Malmö Saluhall i den gamla godsmottagningen på Neptunigatan.
Foto: MALIN FORSBERG
1550 kvadratmeter vitt kakel har gått åt under byggandet av saluhallen.
Foto: MALIN FORSBERG
På Tea Junkie kan gästerna njuta av nybryggt te, testa earl grey cheese cake och få tips på vilken mat som passar till vilket te.
Foto: MALIN FORSBERG
Tesommeliern Åsa Lundberg öppnar Sveriges första tebar i Malmö.
Foto: MALIN FORSBERG
16 handlare och sex alkoholtillstånd finns i nuläget i Malmö Saluhall.
Foto: MALIN FORSBERG
På Göteborgsbaserade Bunches köper man blommor i bunt för att ta hem och arrangera själv.
Foto: MALIN FORSBERG
– Det som är unikt med saluhallen är att du kan handla allt på samma ställe, säger Martin Karyd, en av initiativtagarna.
Foto: MALIN FORSBERG
1 / 7

Nu öppnar äntligen Malmös nya saluhall i den gamla godsmottagningen på Neptunigatan 34. Bland de 16 handlarna som finns på plats syns bland annat Sveriges första tebar.

– Det som är unikt med saluhallen är att du kan handla allt på samma ställe, säger Martin Karyd, en av initiativtagarna.

Det har tagit 14 månader att färdigställa ombyggnationen av den gamla godsmottagningen. Och nu är det äntligen dags för Malmöborna att få sin egen saluhall. I nuläget finns 16 handlare på plats. Tanken är att besökarna ska kunna äta och dricka och samtidigt handla råvaror från lokala kött- och grönsakshandlare. 

Några av handlarna i nya saluhallen är S:t Jakobs stenugnsbageri, Helsingborgsbaserade kaffekedjan Koppi och Göteborgska blomsterhandeln Bunches.

Unikt koncept

Det mest unika konceptet står Tea junkie för, vilket är Sveriges första tebar. 

– Vi kommer att servera varmt och kallt te, matchaglass och olika bakverk med te i. Vi ger också tips på hur man kan dricka te som måltidsryck, säger tesommeliern Åsa Lundberg.

Och självklart finns Malmöfavoriten falafel representerad.

– Det blir en utmaning att konkurrera med falafeln på möllan så vi måste ju erbjuda något extra. Vår falafel friteras i extra virgin olivolja, avslöjar David Fredriksson på Falafel & burgers.

Martin Karyd, en av initiativtagarna till saluhallen berättar att öppettiderna blir 10-19, vardagar och 10-16 under helgerna. Med undantag för Koppi som börjar sälja frukost och kaffe redan 7.30. Det finns i nuläget sex alkoholtillstånd.

– Vår tanke är at man ska kunna köpa en öl på ett ställe och sedan gå och sätta sig varsomhelst, vi jobbar på det, säger Martin Karyd.