Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SDR-chef sa upp sig: ”Sanningen måste fram”

– När jag sa upp mig från Svensk direktreklam var det som ett betongblock som föll från mina axlar. Men jag har fortfarande dåligt samvete över alla som jobbar kvar, säger ”Niko”, före detta mellanchef på Svensk direktreklam.
Foto: JENS CHRISTIAN
Kvällsposten reporter Jenny Strindlöv provade på jobbet som reklamsorterare. Hon kom upp i en hastighet som före skatt motsvarade 50 kronor i timmen.
Foto: JENS CHRISTIAN
Den tidigare SDR-chefen ”Niko” menar att hela företagets koncept bygger på att ha minimalt med kostnader för personalen samtidigt som man tjänar så mycket som möjligt på dem.
Foto: JENS CHRISTIAN

”Niko” jobbade som mellanchef på Svensk direktreklam men sa upp sig i protest för knappt ett år sedan. Han tyckte inte det kändes okej att invandrare och missbrukare jobbade under honom för löner på 18 kronor i timmen. 

– På lagret jobbar inga medelsvenssons, det är bara folk från samhällets botten och dem är det ingen som bryr sig om, säger Niko. 

Henrik Olsson, tillträdande VD för Svensk direktreklam, svarar att man ger människor i utanförskap en chans att komma in på arbetsmarknaden. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i två veckor

Läs alla artiklar gratis i två veckor, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!

Sofia och Carl Philips kärlekshemligheter

”Det fanns något som var väldigt spännande och lockande”

97-åring krävs på 1,1 miljoner för bidragsfusk

Hämtade ut både garantipension och bostadstillägg – bodde utomlands

Här skenade smittan – ändå vill få av de boende vaccinera sig

Flera utsatta områden halkar efter • ”Risk att man får små utbrott”