Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SDR-chef sa upp sig: ”Sanningen måste fram”

– När jag sa upp mig från Svensk direktreklam var det som ett betongblock som föll från mina axlar. Men jag har fortfarande dåligt samvete över alla som jobbar kvar, säger ”Niko”, före detta mellanchef på Svensk direktreklam.
Foto: JENS CHRISTIAN
Kvällsposten reporter Jenny Strindlöv provade på jobbet som reklamsorterare. Hon kom upp i en hastighet som före skatt motsvarade 50 kronor i timmen.
Foto: JENS CHRISTIAN
Den tidigare SDR-chefen ”Niko” menar att hela företagets koncept bygger på att ha minimalt med kostnader för personalen samtidigt som man tjänar så mycket som möjligt på dem.
Foto: JENS CHRISTIAN

Premium”Niko” jobbade som mellanchef på Svensk direktreklam men sa upp sig i protest för knappt ett år sedan. Han tyckte inte det kändes okej att invandrare och missbrukare jobbade under honom för löner på 18 kronor i timmen. 

– På lagret jobbar inga medelsvenssons, det är bara folk från samhällets botten och dem är det ingen som bryr sig om, säger Niko. 

Henrik Olsson, tillträdande VD för Svensk direktreklam, svarar att man ger människor i utanförskap en chans att komma in på arbetsmarknaden. 

Ann-Christine, 70: ”Jag får gå och lägga mig hungrig”

Om tillvaron som ”fattigpensionär" • "En månad hade jag bara 23 kronor kvar"

Premium

Hyundai Ioniq 6 mot Citroën ë-C4 X och Polestar 2

Premium

Professorn: ”Män som blir utsatta för våld i nära relationer är en tyst epidemi”

Experterna om varför utsatta män skäms: ”Anses inte manligt”

Premium