Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD-politiker utskrattad i kommunfullmäktige

Foto: Malmö stad

Det blev muntert under gårdagens kommunfullmäktigemöte i Malmö, då en kommentar från ledamot Jörgen Grubb (SD) angående barnfattigdom rev ner skratt.

Ämnet som avhandlades var arbetskläder till stadens anställda inom vård- och omsorgssektorn. Samtliga partier var överens om att personalen ska få enhetliga kläder, men det råder delade meningar om hur tvättningen av dem ska gå till.

Carina Nilsson (S) förespråkar ett tvätteri. Ett tvätteri, sade hon i sitt anförande, skulle också gynna personer med försörjningsstöd och minska barnfattigdomen.

Efter det begärde Jörgen Grubb (SD) ordet.

– Jag hoppas att du inte menar att det påverkar barnfattigdomen i den bemärkelsen att det är barnen som skulle tvätta kläderna. Det kommer inte vi att vara med på i alla fall, sade han.

"Krävs tvåstegstanke"

Kommentaren gav upphov till spridda fniss i salen.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt dig Jörgen Grubb. Det är naturligtvis så att barn till föräldrar som lever på försörjningsstöd drabbas av att leva i långvarig fattigdom. Kan de bli självförsörjande så gynnar det även barnen. Det krävs en tvåstegstanke för att förstå det, svarade Carina Nilsson och rev ner ännu fler skratt.

Kvällsposten söker Jörgen Grubb men har inte lyckats nå honom.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!