Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-politiker poserar i SS-keps på Facebook

Robin Natzén valdes in på ett SD-mandat i Gnosjö, men poserar i en nazistkeps på Facebook, rapporterar Värnamo nyheter.
Foto: Interasistmen.se

Robin Natzén valdes in på ett SD-mandat i Gnosjö, men poserar i en nazistkeps på Facebook, rapporterar Värnamo nyheter.

Mannen har uppmanats av partiet att lämna sin plats, men bekräftar för Expressen att han avser att sitta kvar.

– Jag är inte nazist, säger Robin Natzén till Expressen, men vill inte kommentera händelsen i övrigt.

Robin Natzén, 26, valdes in på ett SD-mandat i fullmäktige i Gnosjö. Bloggen Inte rasist men har nu avslöjat att Natzén poserar på sin Facebook-sida i en SS-keps med örn och dödskalle.

– Jag har inga kommentarer, men jag är inte nazist, säger han till Expressen om varför han har på sig kepsen, som användes av nazisternas SS-organisation.

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker och Gnosjöpolitiker Peter Lundgren säger till Värnamo nyheter att han inte vill att Robin Natzén ska sitta på ett av partiets mandat i fullmäktige.

– Jag blev chockad när jag såg bilden på honom. Vi har varit i kontakt med honom och vi vill att han avsäger sig platsen, men han vägrar, säger Peter Lundgren till Värnamo nyheter.

Tänker stanna

Robin Natzén bekräftar för Expressen att han avser att behålla sin plats i fullmäktige, men vill inte utveckla hur han resonerar kring sitt beslut.

– Jag har inga kommentarer till det. Men det jag kan säga till media är att ni får mig att framstå som en nazist, säger han.

Det är på Sverigedemokraternas öppna vallista som Natzén valts in, vilket Peter Lundgren beklagar.

– Det är tragiskt, vi chansade när vi hade en öppen lista. Vi hoppades ju att vi skulle få in bra folk i fullmäktige, inte sådana som sitter med en SS-mössa på Facebook, säger han till Värnamo nyheter.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!