Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SD Kalmar utesluter Thoralf Alfsson

SD-politikern Thoralf Alfsson utesluts från partiet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Thoralf Alfsson var riksdagsledamot mellan 2010 och 2014. Foto: SVEN LINDWALL

SD-politikern Thoralf Alfsson hamnade i blåsväder under valrörelsen efter en dispyt på Facebook. 

Nu utesluts han ur partiet. 

– Beslutet fattades med bakgrund i en samlad bedömning kring hur blogginlägg som publicerats återkommande bidragit till en negativ bild, säger Mattias Bäckström Johansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län, till Östra Småland.

På valdagen rapporterade Barometern om dåvarande riksdagskandidaten Thoralf Alfsson (SD) som hamnat i en dispyt på Facebook. Politikern var riksdagsledamot mellan 2010 och 2014. 

SD-politikern Thoralf Alfsson utesluts från partiet

Distriktsordförande Mattis Bäckström Johansson kallade kommentarerna för ”oacceptabla”, medan Thoralf Alfsson menade att han var ”uppjagad och stressad, inte skärpt helt enkelt”. Enligt Barometern ska utredningen ha föranletts av flera blogginlägg där politikern använt ”synnerligen grovt språk i en polemik”. 

Nu utesluts den kontroversielle politikern, rapporterar Östra Småland. Beslutet kommer efter den interna utredning som pågått de senaste månaderna. 

– Beslutet fattades med bakgrund i en samlad bedömning kring hur blogginlägg som publicerats återkommande bidragit till en negativ bild samt att allvarliga avsteg gjorts vid ett flertal tillfällen från partiets kommunikationsplanen och där även den kommentar som fälldes på sociala medier i slutet av valrörelsen utgjorde en bortre gräns för vad som är acceptabelt, säger Mattias Bäckström Johansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar län, till tidningen. 

Expressen har sökt Thoralf Alfsson som har avböjt att kommentera.