Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Satte eld på sin fru - för att hon ville skiljas

Den 38-åriga kvinnan ville skiljas. Det ville inte hennes 53-årige make.

Han ska då ha hällt brandfarlig vätska över henne - och tänt på.

Även hans lilla dotter fick vätska på sig, har hon berättat i förhör.
- Men han tände aldrig på, säger polisinformatör Anders Lindell.

Det var vid lunchtid på söndagen som polis och räddningstjänst larmades om ett lägenhetsbråk och en brand i Rosengård i Malmö.

När polisen kom fram befann sig två män, en 53-åring och en annan man, i den aktuella lägenheten. 53-åringens 38-åriga hustru hade flytt till en lägenhet på ett annat våningsplan.

– Det var väldigt stökigt på platsen, säger Anders Lindell.

Ville skiljas

Det visade sig snabbt att mannen och kvinnan bråkat.

– Kvinnan ville skiljas men det ville inte mannen. Han ska ha vara väldigt kontrollerande, säger Anders Lindell.

Mannen ska då ha hällt någon form av lättantändlig vätska över kvinnan och tänt eld på henne. Hon flydde brinnande ut ur lägenheten.

– Hon sprang runt och skrek när vi kom dit. Hon hade brännskador på armen och bålen. Det hade bildats vätskefyllda blåsor på kroppen, säger Andes Lindell.

Misstänks för mordförsök

Kvinnan duschades av och fördes sedan till sjukhus med allvarliga, men inte livshotade, skador. Först talades det om att skicka henne till universitetssjukhuset i Linköping, som har en särskild brännskadeklinik, men Malmö universitetssjukhus gjorde bedömningen att man kunde ta hand om henne där.

– Hon mår hyfsat efter det som hänt, säger Anders Lindell.

Två barn ska även ha befunnit sig i lägenheten när paret började bråka. Ett av barnen, mannens lilla dotter, fick även hon vätska över sig, har nu framkommit i förhör med flickan.
- Men han tände aldrig på, säger polisinformatör Anders Lindell, till TT.

Mannen är nu anhållen för mordförsök alternativt grov misshandel på både hustrun och sin dotter. Han nekar dock till brott. Det kommer att hållas fortsatta förför med honom under måndagen. Även kvinnan kommer att höras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!