Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SAS återupptar flera sydsvenska flyglinjer

Vd Rickard Gustafson om SAS situation och framtid.
Freja Annamatz, presschef SAS.Foto: SAS
SAS.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

SAS återupptar trafiken för flera rutter – framför allt inrikesresor och mellan de skandinaviska länderna.

Under juni är planen att 40 av 290 flyglinjer ska komma i gång igen.

Coronakrisen har slagit hårt mot flygbolag runtom i världen – nästan ingen reser längre. I Sverige har utrikesdepartementet gått ut med en global avrådan för alla resor fram till den 15 juli. Dessutom rekommenderar Folkhälsomyndigheten att undvika onödiga resor inom landet.

Men i juni siktar flygbolaget SAS på att trappa upp flygtrafiken. Det gäller i synnerhet inrikesresor och resor mellan de skandinaviska länderna. 

– Det som är en utmaning är att för den som vill resa är det väldigt viktigt att ta reda på vilka restriktioner som finns. I Sverige har vi ju fortfarande en restriktion om att undvika onödiga resor. Det finns dock ett behov av nödvändiga resor som jobbpendling och annat, säger Freja Annamatz, presschef på SAS, till TT.

Varslade nära 5 000

Under juni adderar SAS fyra destinationer – det gäller mellan Arlanda och Malmö, Kalmar, Ängelholm och Skellefteå. Dessutom återupptas flygningarna från Stockholm till Helsingfors och Åbo.

Från Köpenhamn återupptas SAS internationella flygningar till Amsterdam, New York och Chicago.

– Vi utvärderar kontinuerligt de förutsättningar och den efterfrågan som finns och utifrån det uppdaterar vi vårt trafikprogram, säger Freja Annamatz till TT.

SAS meddelade i slutet på april att upp till 5 000 anställda varslas om uppsägning. Nästan 2 000 av dem var heltidsanställda på SAS i Sverige.

SAS trafik rasade med 95 % i april