Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanne Salomonsens sorg efter Kim Larsen

Kim Larsen dog för ett år sedan, i september 2018. Så här rapporterade Expressen TV om hans bortgång.
Sanne Salomonsen förbereder sig just nu för Stjärnklart, showen som har turné i november och december. Men i dagarna har även musikalen om hennes liv premiär i Köpenhamn.Foto: KRISTOFER SANDBERG
Storstjärnan Kim Larsen dog i september 2018. Nu vill Sanne Salomonsen hylla sin gamla vän. Foto: GONZALES PHOTO/PER LANGE / STELLA PICTURES/GONZALES PHOTO/AVALON B5985

Sanne Salomonsen är rockmusikens grand old lady. I dagarna har musikalen om hennes liv premiär i Köpenhamn och i vinter blir det turné i Sverige med Stjärnklart.

Då vill hon hylla sin käre vän Kim Larsen, superstjärnan som dog för ett år sedan.

– Jag verkligen älskade honom och han betydde så mycket för mig. Jag saknar min gamla kompis, det gör jag verkligen, säger Sanne Salomonsen.

Den danska storstjärnan Sanne Salomonsen är i Sverige för att repetera inför vinterns turné med Stjärnklart. Men när vi pratar är hennes tankar är ett par dagar fram i tiden. Då har nämligen ”Sanne – The Musical” premiär i Köpenhamn. En hel show tillägnad den danska rock-morsan.

– Jag är så himla nyfiken för jag har bara läst lite i manus för längesen.

Har du inte varit mer involverad än det?

– Jag har inte velat vara involverad. Jag vill att det ska vara så ärligt som möjligt. Musikalgenren är ju kommersiell och det ska vara lättsamt och roligt men samtidigt lite spännande. Och de som jobbar med det här är ju proffs och jag vill inte störa dem med mina tankar.

– Så vi får se om jag känner igen mitt liv när jag ser föreställningen. Jag korsar fingrarna. Det är jättespännande och kan knappt vänta.

Du är inte rädd för att bli besviken?

– Nej inte alls, bara det att de gör den här föreställningen är en fantastisk hyllning.

Här är Sanne Salomonsen tillsammans med Stjärnklart-gänget, Anna Bergendahl, Robin Bengtsson, Jessica Andersson, Mendez och Hanna Ferm.Foto: KRISTOFER SANDBERG

”Rocklegendaren i gänget”

Desto mer involverad är Sanne Salomonsen i Stjärnklart. Showturnén som kommer till Helsingborg den 29 och 30 november och sedan fortsätter i Jönköping och Luleå. 

Hon är tillsammans med Jessica Andersson, Anna Bergendahl och Mendez några av stjärnorna i årets upplaga. Stjärnklarts producent Patrik Krall är väldigt nöjd med att ha med Sanne. 

– Hon är här för att hon är rocklegendaren i gänget. Efter att Jerry Williams och Kim Larsen gått bort så är hon nästan ensam kvar på den nivån. Det är jättestort för oss att hon är med. 

Sanne Salomonsen har inte jobbat med några av de andra artisterna tidigare, men har bara fått goda intryck.

– Det ska bli lite extra kul att få jobba med Jessica Andersson och se vad vi kan göra tillsammans. Jessica är en fantastisk artist. 

Sanne Salomonsen saknar sin vän Kim Larsen och vill hylla honom: ”Jag verkligen älskade honom och han betydde så mycket för mig”, säger hon. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Vill hylla Kim Larsen

Men Sanne Salomonsen har också en egen plan inför Stjärnklart-turnén. Hon vill hylla sin gamla vän Kim Larsen genom att sjunga en av hans låtar. 

Kim Larsen gick bort i september förra året vilket skapade något som kan liknas vid landssorg i Danmark. 

Han var en stor del av Danmarks och Sveriges musikliv i mer än 40 år. På 70-talet som rösten i legendariska Gasolin, på 80- och 90-talen med en framgångsrik solokarriär och de senaste åren tillsammans med bandet Kjukken.

Sanne Salomonsen och Kim Larsen spelade och turnerade tillsammans flera gånger. Bland annat var de i Sverige med ”Danish dynamite”-turnen flera gånger och sålde ut flera klassiska spelplatser. 

– Jag verkligen älskade honom och han betydde så mycket för mig.

Det blev landssorg i Danmark efter Kim Larsens död. Foto: TT NYHETSBYRÅN

”Saknar min gamla kompis”

Sanne har nyligen spelat ihop med Kim Larsens son Hjalmar. Då väcktes gamla minnen till liv.

– Det var så härligt att få spela med honom. Men jag saknar min gamla kompis, det gör jag verkligen.

Plötsligt är det Sanne som ställer frågorna: 

– Du måste hjälpa mig. Vilken Kim Larsen-låt tror du svenskarna älskar mest?

Oj, jag vet inte riktigt.

– Är det kanske (nu börjar Sanne sjunga) ”Hvad gør vi nu, lille du?”.

Jo, den är jättepopulär. Men den där duetten med Mats Ronander är väl också populär?

– Jo just det ja! Vad heter den? Jo, (nu börjar Sanne sjunga igen) ”Gør mig lycklig nu, gør mig lykkelig lige nu”.

Ah, den är ju superpopulär.

– Ja! Någon av dem får det bli. Kommer du på fler låtar får du höra av dig.

Jag lovar!