Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanna Nielsen kommenterar ESC-finalen: ”Är ett stort fan”

Nu är det klart – Sanna Nielsen blir en av expertkommentatorerna i ESC-finalen. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
I maj är det dags för Mellofestival i Portugal. Foto: OLEKSANDR HUSEV / UKRAFOTO / POLARIS POLARIS IMAGES

Sanna Nielsen kommenterar Eurovision Song Contest även i år.

Senast hon gjorde det var 2015.

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan, säger hon till TT.

Sanna Nielsen kom trea i Eurovision Song Contest 2014 och säger till TT att det inte var särskilt svårt att bestämma sig för att tacka ja till jobbet som expertkommentator i ESC i maj.

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan Sedan var det väldigt roligt att kommentera Eurovision 2015 när Måns Zelmerlöw vann, säger hon till TT och fortsätter:

– Så när Edward ringde tänkte jag att det där vill jag inte gå miste om. Att få sitta i ett trångt och varmt bås, äta lite snacks och skratta med Edward, det är fantastiskt roligt.

I februari deltog Sanna Nielsen i vernissagen på Malmö Opera, då Johan Falkmans stora tavla avtäcktes. En av de avbildade artisterna var Sanna själv. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

2015 avgjordes Eurovision i Österrike och då gick det bra för Sverige. 

Sanna Nielsen tror att det kan göra det även i år, något som inte gör kommentatorsjobbet mindre spännande.

– Jag tror att det kan gå väldigt bra för Benjamin Ingrosso så då blir det jul lite extra roligt att sitta där. Han är helt fantastisk och låten är helt fantastisk och numret, det är helt sjukt. Hur har de gjort det där? Det är så häftigt att se, säger Sanna Nielsen.

ESC-finalen sänds 12 maj

I sommar leder hon återigen ”Allsång på Skansen”. Planeringen inför det programmet är i full gång under våren. Men det har Sanna Nielsen full koll på, säger hon i TT-intervjun.

– Så fort jag landar i Sverige igen så åker jag direkt och tar bilder för allsångshäftet. Men med bra planering så löser sig allt.

Semifinalerna i Eurovision Song Contest är den 8 och 10 maj, och Sverige är med den 10:e. Finalen sänds i SVT 12 maj.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!