Nu är det klart – Sanna Nielsen blir en av expertkommentatorerna i ESC-finalen. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSENNu är det klart – Sanna Nielsen blir en av expertkommentatorerna i ESC-finalen. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Nu är det klart – Sanna Nielsen blir en av expertkommentatorerna i ESC-finalen. Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
I maj är det dags för Mellofestival i Portugal. Foto: OLEKSANDR HUSEV / UKRAFOTO / POLARIS POLARIS IMAGESI maj är det dags för Mellofestival i Portugal. Foto: OLEKSANDR HUSEV / UKRAFOTO / POLARIS POLARIS IMAGES
I maj är det dags för Mellofestival i Portugal.  Foto: OLEKSANDR HUSEV / UKRAFOTO / POLARIS POLARIS IMAGES

Sanna Nielsen kommenterar ESC-finalen: ”Är ett stort fan”

Publicerad

Sanna Nielsen kommenterar Eurovision Song Contest även i år.

Senast hon gjorde det var 2015.

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan, säger hon till TT.

Sanna Nielsen kom trea i Eurovision Song Contest 2014 och säger till TT att det inte var särskilt svårt att bestämma sig för att tacka ja till jobbet som expertkommentator i ESC i maj.

– Jag har drömt om att få åka till Portugal väldigt länge och jag är ett stort Eurovisionfan Sedan var det väldigt roligt att kommentera Eurovision 2015 när Måns Zelmerlöw vann, säger hon till TT och fortsätter:

– Så när Edward ringde tänkte jag att det där vill jag inte gå miste om. Att få sitta i ett trångt och varmt bås, äta lite snacks och skratta med Edward, det är fantastiskt roligt.

I februari deltog Sanna Nielsen i vernissagen på Malmö Opera, då Johan Falkmans stora tavla avtäcktes. En av de avbildade artisterna var Sanna själv.Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP

2015 avgjordes Eurovision i Österrike och då gick det bra för Sverige. 

Sanna Nielsen tror att det kan göra det även i år, något som inte gör kommentatorsjobbet mindre spännande.

– Jag tror att det kan gå väldigt bra för Benjamin Ingrosso så då blir det jul lite extra roligt att sitta där. Han är helt fantastisk och låten är helt fantastisk och numret, det är helt sjukt. Hur har de gjort det där? Det är så häftigt att se, säger Sanna Nielsen.

ESC-finalen sänds 12 maj

I sommar leder hon återigen ”Allsång på Skansen”. Planeringen inför det programmet är i full gång under våren. Men det har Sanna Nielsen full koll på, säger hon i TT-intervjun.

– Så fort jag landar i Sverige igen så åker jag direkt och tar bilder för allsångshäftet. Men med bra planering så löser sig allt.

Semifinalerna i Eurovision Song Contest är den 8 och 10 maj, och Sverige är med den 10:e. Finalen sänds i SVT 12 maj.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag