Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Nielsen återvänder till Malmö opera

Sanna Nielsen gör huvudrollen i musikalen ”Funny girl”, som handlar om underhållaren Fanny Brices liv.
Foto: Kristofer Sandberg
Musikalen har premiär på Malmö opera hösten 2020.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

När Malmö opera nästa höst sätter upp musikalen ”Funny girl” innebär det att Sanna Nielsen återvänder till operans scen.

Hon kommer att göra huvudrollen i musikalen, som handlar om underhållaren Fanny Brices liv.

”Det känns så mäktigt att få göra den rollen. Jag har alltid lyssnat på musiken ur Funny girl och det är självklart en utmaning som jag ser fram emot att jobba med”, säger Sanna Nielsen enligt ett pressmeddelande.

Sanna Nielsen återvänder till Malmöoperan och gör huvudrollen i ”Funny girl” hösten 2020, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om. Det är hennes återkomst sedan hon gjorde ”Doktor Zjivago” år 2014.

När Malmö opera sätter upp musikalen blir det i regi av Ronny Danielsson.

Musikalen ”Funny girl” utspelar sig i New York strax innan och efter första världskriget och bygger på Ziegfeld Follies-stjärnan Fanny Brices liv. 

”Det är en smart, rolig musikal med en fantastisk huvudroll.”

”Det är en historia om en kvinna som söker sin egen identitet, en hårt arbetande artist i en värld där männen regerar. Fanny Brice väljer sitt eget liv från starten. Det är en jättebra story med underbar musik, humor och allvar. Det kommer bli en fantastisk show”, berättar regissören Ronny Danielsson enligt ett pressmeddelande.

”Ett kärt återseende”

Sanna Nielsen ser fram mot att åter arbeta på Malmö opera.

”Ett hus jag känner mig mycket trygg och väldigt välkommen i. Det är ju ett ”nypa sig i armen”-läge att få komma tillbaka och få nya minnen tillsammans med alla fantastiska människor som jobbar där”, säger hon.

Detsamma gäller att åter jobba tillsammans med regissören Ronny Danielsson. 

”Det blir ett kärt återseende. Han fick mig att våga och slänga mig ut i min första musikal, så det känns både roligt och tryggt att få arbeta med honom igen. Sen kommer jag självklart vara lika nervös och skraj inför första repet som jag alltid är, men jag längtar efter att få göra det här tillsammans med ett riktigt toppengäng!”

”Funny girl” får premiär den 4 september 2020. 

Biljetterna släpps den 27 januari klockan 12.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!