Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sänkt straff för omfattande tjuvjakt

I flera år ska den danske mannen ha ägnat sig åt tjuvjakt i Skåne och Lunds tingsrätt dömde 36-åringen till tre års fängelse för flera fall av grova jaktbrott och ett grovt jakthäleri. Mannen ska bland annat ha skjutit åtta dovhjortar och en kronhjort i södra Sverige.

Nu ändrar hovrätten domen till två års fängelse, men fastställer att 36-åringen ska betala 211 000 kronor till staten för djurens avels-, trofé- och slaktvärde, rapporterar Ystads Allehanda. Vice chefsåklagare Pehr Ola Persson är nöjd med domen, trots att han yrkat på ett strängare straff i hovrätten.

– Det har inte funnits något sådant här mål tidigare och därmed ingen praxis. Men nu har hovrätten gett ledning för framtiden, säger han till tidningen.

– Det har inte funnits något jaktbrott inom överskådlig tid som varit så allvarligt, säger kommissarie Hasse Persson, som varit med och utrett ärendet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!