Sångerskans och ”Snygg- bondens” bröllopsväntan

Kärleken spirar mellan Carolina Sandgren och Per Martin Svensson.
Foto: Privat
Carolina Sandgren och Per Martin ”snyggbonden” Svensson.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Martin Svensson blev ”Snyggbonden” med hela svenska folket när han var med i Bonde söker fru.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

I sommar var det tänkt att operasångerskan Carolina Sandgren och Per Martin Svensson, ”snyggbonden” från TV4:s tittarsuccé ”Bonde söker fru”, skulle gifta sig på Martins gård utanför Tomelilla. 

Men eftersom båda vill ha ett storslaget bröllop så skjuter de på festen tills coronaläget tillåter. 

– Vi vill slå på stora trumman, kärleken är värd det. Vi är kärare än någonsin! säger Carolina Sandgren.

De har känt varandra sedan de var små. Deras deras syskon gick i samma klass och Martin och Carolina spelade i samma ungdomsorkester. Fyra decennier senare blev de ett par. 

Carolina blev påmind om Martins existens när han blev känd som ”snyggbonden” i första säsongen av ”Bonde söker fru” 2006, men det skulle dröja tio år till innan de inledde en relation. Carolina Sandgren som jobbar på Göteborgsoperan har nu sålt sitt hus i Göteborg och köpt en liten övernattningslägenhet där hon bor när hon jobbar. Övrig tid bor de ihop på Martins gård i Gärarp utanför Tomelilla.

– Det känns så tryggt här med Martin, jag har ju också vuxit upp på en gård. Det är något speciellt med pojkarna hemifrån, så är det bara, haha!

Mycket tid tillsammans

Eftersom Carolina nu enbart åker upp till Göteborg för att streama och spela in enstaka konserter så spenderar de ovanligt mycket tid tillsammans. Martin jobbar som ordförande i kommunstyrelsen i Tomelilla och Malmöoperans styrelseordförande och sitter mycket i möten framför skärmen.

– Men ibland lurar jag ut honom på promenader. Vi har ju både höns och är lite inne på att köpa hästar också, säger Carolina.

Hur stor är gården?

– Det måste jag nästan fråga honom. Jag ska se om han sitter i möte... Martin, hur många hektar har du gubben?

– 75 hektar, hörs Martin hojta från sitt arbetsrum. 

– Vi ska nog kunna ha hästar här med andra ord! säger Carolina.

”Det kan inte bli bättre”

Hon menar att de träffades vid exakt rätt tidpunkt i livet. Som yngre beskriver hon sig själv som alldeles för sprallig och rastlös för ett liv på landet.

– Men nu är det perfekt, nu har jag landat. Vi hittar mer och mer likheter hos varandra. Nu har det ändå gått fem år sedan vi träffades och nyförälskelsen har gått över i riktig kärlek. Det kan inte bli bättre, säger Carolina. 

Eftersom operaföreställningarna för närvarande är få så har Carolina Sandgren satsat på andra uppdrag, som medverkan i SVT-programmen ”Kulturfrågan Kontrapunkt” och ”Hjälp, jag ska gå på opera” där operasångaren Rickard Söderberg försöker omvända fem kändisar som avskyr opera. Carolina medverkade i ett avsnitt där operaskeptikern var hårdrockstrummisen Mikkey Dee som tidigare spelade i Motörhead, numera i Scorpions. 

– Det var jättekul! Jag gillar hårdrock och fick ju Mikkey Dee att bli operafrälst också. Vi kom fram till att det finns fruktansvärt många likheter mellan hårdrock och opera. Vi spelar på stora arenor för mycket publik och det är en rejäl röstansträngning både för hårdrockssångare och operasångare. Och det finns divor där också, säger Carolina och skrattar.

Det ringer på dörren i bakgrunden. 

– Nu kommer en elektriker här, min hund kommer att bli galen!

Mycket riktigt hörs ihärdiga hundskall från parets shetland sheepdog. En hund som Carolina insisterade på att de skulle skaffa. 

– Eftersom det var så mycket gårdsrån här ute så bestämde jag mig för att skaffa hund, säger hon och går ut på gården för att få hunden att lugna ner sig.

Carolina berättar att hon och Martin är i full färd att måla om och fixa i ordning både invändigt och utvändigt så att gården ska bli så fin som möjligt inför det planerade bröllopet. 

– Det ska vara ett riktigt partaj med massor med människor, glitter och glamour. Ett långbord i trädgården med massor av kolleger, vänner och släkt. Och det ska vara uppträdanden så klart! Vi riktigt längtar efter att ha ett bröllop. Speciellt när man säger ”min pojkvän” eller ”min sambo” - det låter så töntigt. Man vill gärna kunna säga ”min man”. Det hade varit trevligare.

FLER NYHETER: Se hur Tivoli görs vårfint inför återstarten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!