Sandra Mastio, årets Mästerkock 2015, har startat en pizzeria i sin trädgård. Foto: Claes ThuressonSandra Mastio, årets Mästerkock 2015, har startat en pizzeria i sin trädgård. Foto: Claes Thuresson
Sandra Mastio, årets Mästerkock 2015, har startat en pizzeria i sin trädgård.  Foto: Claes Thuresson
Foto: Claes ThuressonFoto: Claes Thuresson
 Foto: Claes Thuresson
Foto: Claes ThuressonFoto: Claes Thuresson
 Foto: Claes Thuresson
Foto: Claes ThuressonFoto: Claes Thuresson
 Foto: Claes Thuresson
Foto: Claes ThuressonFoto: Claes Thuresson
 Foto: Claes Thuresson
Foto: Claes ThuressonFoto: Claes Thuresson
 Foto: Claes Thuresson

Sandras pizzafest – i den egna trädgården

Publicerad

Premiärhelgen blev en succé för Sandra Mastios pop up-pizzeria i den egna trädgården i Malmö.

Totalt gräddades 56 Margheritas i vedugnen "Bruno".

– Pizzan har fått oförtjänt dåligt rykte som flottig bakfyllemat, säger fjolårets vinnare av "Sveriges Mästerkock".

Sandra Mastio och hennes man Stefano lät installera en vedugn i trädgården, byggde ett utomhuskök och startade en pop up-pizzeria. Förra helgen när vädret visade sig från bästa sida blev det spontan premiär. Och när Sandra annonserade ut eventet via sin Facebooksida tog föranmälningarna slut på tjugo minuter, och lika många stod på kö. Det eldades för högtryck och totalt bakades 56 take away-margheritas under kvällen, berättar Sandra.

– Jag har helt snöat in på pizza, jag tycker om enkelheten. Den har oförtjänt dåligt rykte som flottig bakfyllemat. Med rätt kärlek och råvaror kan pizza få en återupprättelse.

Toppades med gorgonzola

Premiärpizzan innehöll en tomatsås på söta San Marzano-tomater från Sicilien, olivolja från svärfars by på Sardinien, oregano och ramslök från trädgården och vårkål och gräslöksknoppar från kolonilotten. Det hela toppades med gorgonzola och rökt mozzarellost.

– Sen är det viktigt att degen har mycket smak, jag låter min kalljäsa i tre dagar innan, säger Sandra Mastio, som har fått mycket positiv feedback från besökarna.

– En tjej kom tillbaka efter sin picknick och sa att det var den bästa pizza hon ätit. Det får en ju att växa nån centimeter.

Nu kommer hon satsa på att ha pop up-pizzeria ytterligare nån gång under sommaren och även då är det först till kvarn som gäller.

Sandra Mastio ser fram emot att tillbringa mycket tid i utomhusköket och det kommer inte bara lagas pizza i den nya vedugnen, som går under namnet "Bruno".

– Det är jättehärligt att ha utomhuskök, jag kommer att vara där hela sommaren. På lägre temperaturer är det som vilken ugn som helst, jag har till exempel tillagat en hel kanin med vin och grönsaker i ugnsform, säger Sandra.

 

Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna!

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag