Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sandra tröttnade på dåliga resesajter – startade egen

De vill göra det enklare med både resa och planering.
Foto: Privat
”Vi har en vision att vi ska bli det främsta reseverktyget i världen inom fem år”, säger Sandra Öfverman.
Foto: COLOURBOX

Efter att ha planerat sin egen bröllopsresa och insett hur svårt det var, bestämde sig Sandra Öfverman att starta en egen resesajt.

– Vi har en vision att vi ska bli det främsta reseverktyget i världen inom fem år.

För två år sedan satt Sandra Öfverman från Halmstad och planerade den stundande bröllopsresan, en roadtrip på den amerikanska västkusten. Hon gick in på sajten Pinterest, där man kan samla inspirationsbilder, och tittade på olika resesidor. Samtidigt försökte hon hitta de bästa restaurangerna och aktiviteterna till resan.

– Så fort man börjar planera en resa måste man gå igenom så många olika kanaler. Leta på olika bloggar, influensers och fråga kompisar. Samtidigt kanske man inte alls hittar just det där specifika tipset man är ute efter, säger Sandra Öfverman. 

Ett annat problem som ofta uppstår under planeringsstadiet när man är flera som reser är kommunikationen. 

– Så fort man är fler än en person som ska resa blir det direkt svårt att strukturera upp det. Man kanske skapar någon gruppchat som plingar till stup i kvarten, säger Sandra Öfverman.

Sajten vill att det ska bli enklare att samla allt på samma ställe. Men också att kommunikationen mellan de som ska resa ihop underlättas.
Foto: Privat

Hon funderade över hur man skulle kunna optimera planeringen och pratade om det med sin man, och parets gemensamma vänner, Jennie och Joakim Ramer. Det i sin tur resulterade i att de började bygga upp en plattform där man kan samla allt på en och samma plats. Bubotree var fött. 

Fick namninspiration av leksak

– Det är väldigt skönt att vara fyra personer i bolaget. Alla har olika saker de är bra på, säger hon.

När de bestämt sig för att starta bolaget behövde de ett bra namn. Men allt som hette något med "travel" var redan taget. Men efter en titt in i sonens rum kom Sandra Öfverman på något.

– Det hängde en liten uggla hans rum. Jag tänkte att ugglor håller koll och kollade upp vad det hete på latin. Samtidigt ville vi ha med "tree" också, där alla grenar liksom går ihop till ett.

Sammansättningen av de båda blev Bubotree.

Bolaget består av två par och alla har olika kunskaper som behövs. Från vänster: Jakob Öfverman, Joakim Ramer, Jennie Ramer och Sandra Öfverman.
Foto: Privat

Vill bli världens största

Just nu är det bara runt 300 användare på sajten och de har ännu inte öppnat upp den tillhörande appen, men Sandra är hoppfull.

– I höst kommer vi dra i gång på riktigt. Då kommer Joakim Ramer, som är apputvecklare, att ta tjänstledigt från sitt andra jobb och kunna sitta med detta på 100 procent, säger hon.

Och de två paren har stora planer. 

– Vi har en vision att vi ska bli det främsta reseverktyget i världen inom fem år.

Hallandsposten var först med att rapportera om detta.

Sandras 3 favoriter i Halmstad:

Halmstad har en massa bra stränder men Vitabandet är en favorit. Där brukar det vara färre turister och man kan få sin egna lilla strandplätt.

I matväg finns det också en massa bra restauranger men de jag gillar mest är Salt och Ettan.

Vill man få gott bröd eller bakverk så är Solhaga stenugnsbageri väldigt bra. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!