Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sammanlagt 71 döda i covid-19 i Skåne

Det senaste dygnet har ytterligare tre personer avlidit i covid-19 sjukdomen i Skåne, enligt Region Skånes senaste rapportering.

Smittspridningen fortsätter samtidigt att hålla sig på en stabil nivå. Antalet som vårdas på sjukhus har till och med minskat med två personer jämfört med dagen innan.

Region Skåne skickar dagligen ut bulletiner över corona-läget i Skåne.

Fredagens rapportering följer i stort sett den lugna kurva regionen haft de senaste veckorna.

Från både smittskyddshåll och sjukhusledning ser man med stor tillfredställelse på att man inte nåtts av den massiva spridning sjukdomen haft i Stockholmsområdet.

De senaste dagarna har det även konstaterats en markant ökning av smittan i Västra Götaland, och därmed trycket på sjukvården.

På fredagen rapporterar Region Skåne sammanlagt 71 dödsfall, tre fler jämfört med torsdagen.

På skånska sjukhus vårdas sammanlagt 79 covid-patienter, en minskning med två jämfört med dagen innan.

På intensiven är det oförändrade siffror, där vårdas 22 patienter med sjukdomen.

Sammanlagt finns nu 822 konstaterade fall i Skåne, en ökning från torsdagens 789. Region Skåne rapporterar också att det nu provtagits sammanlagt 8 458 personer. Under torsdagen var den siffran 8 221.   

Sjukvården uppmanar som tidigare alla att hålla avstånd till andra – helst två meter. Man ska undvika större sammankomster, avstå från onödiga resor och undvika rusningstrafik.

Dessutom påminner man om att tvätta händerna ofta, minst 30 sekunder med tvål och vatten. Hosta och nys i armvecket.

Särskilt äldre och de i riskgrupp ska stanna hemma, avstå från att träffa andra och be om hjälp vid de fall det behövs.

Om man har förkylningssymtom är rådet att stanna hemma och vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola och undvik att träffa andra.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!