Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Samlar in bebiskläder till fattiga barnfamiljer

Målet med Edlire Luzhas insamling är att hjälpa föräldrar som inte har råd att köpa kläder till sina barn. Foto: Privat
Hittills har personalen på förlossningen och BB samlat in kläder från de egna förråden och bett släkt, vänner och bekanta om hjälp. Foto: Bosse Bild
Nu börjar plaggen sina och i ett inlägg på Facebook ber Edlire Luzha om hjälp från folk som kan bidra med kläder. Foto: Facebook

Barnmorskan Edlire Luzha i Kristianstad samlar in barnkläder till nyblivna föräldrar med dålig ekonomi.

– Man kanske ser några föräldrar som ska lämna avdelningen, och så ser att de saknat bra kläder till den nyfödda, säger hon.

Nu börjar kläderna sina och därför efterlyser Edlire Luzha fler i sociala medier.

Den något annorlunda klädinsamlingen började redan i somras som ett initiativ bland de anställda på förlossningen och BB i Kristianstad. Målet för insamlingen är föräldrar som inte har råd att köpa kläder till sina barn, något som förekommer då och då.

– Det började med att vi i personalen pratade om det här. Sedan dess har vi delat ut kläder till ensamstående, flyktingar och par som inte har ekonomisk möjlighet att köpa babykläder, säger hon.

Hur ofta man delar ut klädesplagg varierar, berättar Edlire Luzha, men någon gång i veckan blir det alltid.

Behovet ökar

Men trots att personalen samlat in kläder från de egna förråden och bett släkt, vänner och bekanta om hjälp börjar plaggen nu sina.

– Vi har en bekant till en kollega som till och med har stickat koftor men vi börjar faktiskt få slut på kläder nu, säger Edlire Luzha.

I nuläget är det dock bara de minsta storlekarna man har möjlighet att samla in.

– Vi kan bara samla in de minsta storlekarna 50-56. Det är mest en fråga om utrymme på avdelningen, vi har inte möjlighet att lagra så mycket kläder.

Och nu har insamlingen börjat ta fart. I ett inlägg på Facebook ber Edlire Luzha folk som kan bidra med kläder att höra av sig. Inlägget har redan fått flera att höra av sig till Edlire Luzha eller avtalet tid om att komma och lämna in en kasse kläder.

– Vi började bara emellan oss men nu har vi gått ut lite mer officiellt så det har blivit lite större, säger Edlire Luzha.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!