Sålt för 26 miljoner

Publicerad
Uppdaterad
HELSINGBORG. Ett ungt Londonpar har köpt Sydsveriges dyraste "sommarstuga".
Huset ligger på Helsingborgs gräddhylla och såldes 1986 för en miljon kronor.
Nu, 22 år senare, blev priset 26 miljoner kronor.
Den fashionabla lyxvillan är på 538 kvadratmeter och ligger med fri utsikt över Öresund och bara ett stenkast från Sofiero.
Fastigheten är den tredje dyraste som sålts i Sverige under 2008.
Köpare är Londonparet Erik Urnes och Jenny Lindén, båda 37.
Hur paret tänker disponera villan är okänt. Flera av grannarna tror att den enbart ska användas som semesterbostad.
- Det finns många unga människor som har väldigt mycket pengar och som vill skaffa sig dyra bostäder, säger en mäklare Kvällsposten talat med.
Familjeförmögenheter, entreprenörskassor och utländskt kapital är det som håller fortsatt liv i marknaden för lyxvillor.

Unga arvtagare konsumerar

Enligt Dagens Industri är det framför allt unga arvtagare till familjeförmögenheter som nu shoppar villor i 20 miljonersklassen.
I det här fallet har Jenny Lindén, som utvandrade till England som 14-åring, sin pappa, multimiljardären Ulf G Lindén, att luta sig mot.
Han är huvudägare i kemikoncernen Höganäs och Skånes rikaste med en förmögenhet på 4,4 miljarder kronor.
Säljarna av lyxvillan är Ann-Charlotte och Bengt Adolfsson från Helsingborg.
Den sistnämnde blev känd som sängmiljonären vars pengar bidrog till att Helsingborgs IF kunde köpa hem Henrik Larsson till Sverige.
Paret köpte fastigheten 2001 för 15 miljoner kronor och kan alltså kamma hem en reavinst på hyggliga elva miljoner efter sju års ägande

Internationell marknad

Efter skilsmässa har paret Adolfsson nu bosatt sig på andra adresser i Helsingborg respektive Lund.
Att den akuella lyxvillan ökat så enormt i värde beror enligt flera mäklare enbart på lägesfaktorn.
- Det är en anpassning till det internationella tänket där läget betyder allt, säger en mäklare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag