Ola Salo gjorde Jesusgest redan på Melodifestivalen i fjor. Foto: SVEN LINDWALL
Ola Salo gjorde Jesusgest redan på Melodifestivalen i fjor.  Foto: SVEN LINDWALL

Salo blir Jesus på Malmöoperan

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Efter tio år återvänder Ola Salo till Malmös största teater.
Då spelade han revolutionären Perchik i "Spelman på taket".
Nu kommer förra årets Melodifestivalvinnare tillbaka - som Jesus.
– Det var faktiskt teaterchefen Lars Tibells idé och jag nappade naturligtvis direkt, säger Ronny Danielsson, som ska regissera höstens musikal ”Jesus Christ Superstar” på Malmö operan.
Prästsonen Ola Salo svarar själv för nyöversättningen och ikläder sig titelrollen i teaterns första Sir Andrew Lloyd Webber-musikal. Därmed torde höstens publiksuccé med fulla hus vara ett faktum.

Vann Melodifestivalen

Ola Salo, född i Avesta och uppvuxen i Rottne, startade 1991 rockgruppen The Ark tillsammans med Lars Ljungberg och Mikael Jepson.
I fjol vann gruppen Melodifestivalen med låten ”The worrying kind”.
I samband med firandet av Carl von Linnés 300-årsdag i Växjö framfördes ett symfoniskt verk av Salo, ”Linnaeus Rex”.
”Jesus Christ Superstar” får premiär 31 oktober.
Andrew Lloyd Webber var 22 år gammal när han skrev rockmusikalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag