Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säkerhetslarm utlöst mitt under rättegång

Under fredagsförmiddagen utlöstes ett larm mitt under en rättegång i Malmö tingsrätt. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Säkerhetschefen Ulf Cederborg ser allvarligt på händelsen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Under fredagsförmiddagen utlöstes ett larm mitt under en rättegång i Malmö tingsrätt. 

Säkerhetschefen Ulf Cederborg bekräftar uppgifterna men berättar att inga polisiära insatser krävdes – utan att resurser på plats kunde lösa det.

– Jag tycker självklart att det är allvarligt när någon i rätten aktiverar ett larm men vi behövde inte ha hit polis till platsen, säger Ulf Cederborg. 

Det var under en förhandling på Malmö tingsrätt under fredagen som ett larm utlöstes på plats. Säkerhetschefen Ulf Cederborg bekräftar uppgifterna, men berättar att han inte har all fakta på sitt bord än. Det är således okänt exakt vad det var som utlöste larmet.

– Vi gjorde bedömningen att vi löser det utan polis på plats. Det är en isolerad händelse där vi har tagit hand om det med den resurs vi har på Malmö tingsrätt plats, säger Ulf Cederborg. 

Han berättar att man ser allvarligt på händelsen och den kommer att följas upp.

– Jag tycker självklart det är allvarligt när man aktiverar ett larm, men just i det här fallet behövde vi inte ha hit polis, säger han. 

Förhandlingarna kunde fortsätta

Förhandlingarna kunde återupptas igen efter att resurser på plats löst problemet. Vad det rörde sig om kan Ulf Cederborg inte berätta i nuläget då han inte har haft möjlighet att prata med rättens ordförande än.

– Vi har bra rutiner för att hantera den typen av händelser. Hade det varit en allvarlig incident hade man ställt in förhandlingen och inte fortsatt, säger Ulf Cederborg.

Rättegången gällde misshandel, olaga hot och skadegörelse och kunde fortskrida efter att situationen hanterats. Att man utlöser ett säkerhetslarm under pågående rättegång är väldigt ovanligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!