Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Safaripark i Blekinge är lyxigast i norra Europa

På Eriksberg strövar djuren omkring helt fritt.
Foto: Pressbild

Norra Europas lyxigaste viltreservat ligger i Blekinge.

Det anser i alla fall en internationell turistorganisation som prisar Eriksberg Hotel & Nature Reserve i klassen lyxiga viltreservat.

På hemmaplan i Karlshamn ler de ansvariga förstås brett.

Utmärkelsen av World Luxury Hotel Award nådde Eriksberg i samband med organisationens årliga prisutdelningsgala, skriver BLT.

”World Luxury Hotel Awards grundades 2006 och är en prestigefylld tävling inom hotellbranschen. Över 300 000 gäster världen över röstar fram vinnarna. Stort tack till alla som har röstat på oss”, skriver Eriksberg Hotel & Nature Reserve i en kommentar på Facebook.

”Jätteglada”

Åsa Olsson, marknadsansvarig, är glad över beskedet men avslöjar att de ännu inte hunnit planera hur utmärkelsen ska firas.

– Men vi är förstås jätteglada över den här utmärkelsen eftersom det ju är kunder som har röstat. Så förhoppningsvis är det tack vare nöjda kunder som vi har fått priset, säger hon.

Åsa Olsson.
Foto: Privat

Att identifiera enskilda detaljer som lett till priset är svårt. Åsa Olsson säger att viltparken, där djuren strövar fritt, har förändrats mycket under de senaste åren och att ännu mer förändringar ligger på planeringsstadiet.

– Ja bland annat jobbar vi med att bygga ett nytt naturboende som vi hoppas ska väcka internationell uppmärksamhet också. Huset är ritat av arkitekten Thomas Sandell.

Så här är det tänkt att det nya naturboendet i Eriksberg ska se ut.
Foto: Pressbild/Eriksberg

Huset väntas stå klart till våren 2020.

I nuläget har parken till största del svenska besökare men Åsa Olsson berättar att allt fler internationella gäster har börjat synas.

– Bland annat danskar, vilket vi tycker är jätteroligt förstås, säger Åsa Olsson.

Ladda ner.
Foto: Kvällsposten

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!