Butikens övervakningskamera fångade mannen som spydde flera gånger över varor och i hyllor. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSONButikens övervakningskamera fångade mannen som spydde flera gånger över varor och i hyllor. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON
Butikens övervakningskamera fångade mannen som spydde flera gånger över varor och i hyllor. Foto: SVEN-ERIK JOHANSSON
Det var en Biltema-butik som drabbades av den spyende personen. Butiken på bilden är inte den som nämns i artikeln. Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLDDet var en Biltema-butik som drabbades av den spyende personen. Butiken på bilden är inte den som nämns i artikeln. Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLD
Det var en Biltema-butik som drabbades av den spyende personen. Butiken på bilden är inte den som nämns i artikeln.  Foto: FOTO GUNNAR SEIJBOLD

Sabotage-spya i butik fångades av kamera

Publicerad

Kunden på Biltema upplevde något mycket obehagligt när han lyfte upp en vara.

Plötsligt satte han handen mitt i en dold spya.

På övervakningsfilm syns en man gå omkring och spy på tre olika platser i butiken.

Den mycket obehagliga händelsen inträffade i lördags eftermiddag på Biltema i Karlskrona. Personalen uppmärksammades på det av den olyckliga kunden som råkade placera handen mitt i uppkastningen.

Enligt Sydöstran, som först skrev om händelsen, skedde det i samband med att kunden ville titta närmare på en produkt. När han lyfte upp den tog han i spyan.

– På övervakningsfilm från butiken såg man en man gå omkring och spy, på minst tre olika ställen, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i region Syd.

”Spydde kontrollerat och avsiktligt”

Enligt uppgift befann sig mannen i Biltemavaruhuset i drygt 15 minuter. På filmen syns han vandra omkring i butiken och kräkas bland hyllor och varor. Sedan satte han andra varor över spyorna.

Händelsen är polisanmäld som skadegörelse. Enligt polisanmälan är det tydligt att han spyr "kontrollerat och avsiktligt".

Bland annat ska ha han spytt i ett tält.

Han ska inte vid något tillfälle ha kontaktat personal efter uppkastningarna.

Biltema sanerade hyllorna

Etter granskningen av filmen sanerades de platser där mannen kräkts.

Personalen tvingades slänga allt som mannen spytt på och delar av sortimentet som låg bredvid spyorna eftersom det droppade av kräk.

Polisen har vissa uppgifter att gå på efter mannen som spydde.

Enligt uppgift kan ytterligare minst en butik i Karlskronatrakten ha drabbats av mannen i lördags. Den händelsen ska dock inte vara polisanmäld.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag