Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tog systrarna över familjens oljeimperium

Nina Østergaard Borris och Mia Østergaard Nielsen tillsammans med sin pappa Torben Østergaard Nielsen. I bakgrunden syns företagets huvudkontor.Foto: Pressbild

När 36-åriga Nina Østergaard Borris och 30-årige Mia Østergaard Nielsen fick ta över 33 procent var av sin pappas företag blev de miljardärer över en natt. 

Men att ta över oljeimperiet, och därmed bli några av Nordens mäktigaste finanspersoner var inget självklart beslut för systrarna.

– Att ta diskussionen och få en överblick av vad det skulle innebära är ingenting man bara gör över en brunch, säger Nina Østergaard Borris. 

Expressen Premium

Halloweenerbjudande: Läs Premium fritt året ut

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 31 december 2020. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “JA – GRATIS ÅRET UT” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!

Kvinnliga mördarnas kärleksliv i fängelset

Sara Lundblad och Natalia Pshenkina vill gifta sig • Brutala morden • Egna orden om relationen

Nya larmsiffrorna om Sveriges pensionärer

15 procent fattigpensionärer • ”Tragiskt” • Så kan du rädda din ekonomi

Lööf försköt Vänstern – men Sjöstedt vann

En konstig partiledare lämnar scenen