Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tog systrarna över familjens oljeimperium

Nina Østergaard Borris och Mia Østergaard Nielsen tillsammans med sin pappa Torben Østergaard Nielsen. I bakgrunden syns företagets huvudkontor.Foto: Pressbild

När 36-åriga Nina Østergaard Borris och 30-årige Mia Østergaard Nielsen fick ta över 33 procent var av sin pappas företag blev de miljardärer över en natt. 

Men att ta över oljeimperiet, och därmed bli några av Nordens mäktigaste finanspersoner var inget självklart beslut för systrarna.

– Att ta diskussionen och få en överblick av vad det skulle innebära är ingenting man bara gör över en brunch, säger Nina Østergaard Borris. 

Expressen Premium

Black Friday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!

Därför kan Johan Glans samla miljonerna på hög

Komikerns bolag går som tåget • ”Folk kastar pengar på mig”

Så förändras våra liv – om corona aldrig försvinner

Det blir det ”nya normala” • Spridarna • Grupperna som behöver vaccin

Lyxområdet kommer att slukas av havet

Mångmiljonvillor måste byggas på pålar – men invånarna tror inte på klimatförändringar