Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska vansinneskörningar stoppas på Öresundsbron

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Nu ska det sättas upp fartkameror längs Öresundsbro-förbindelsen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nu ska det monteras upp fasta fartkameror på Öresundsförbindelsen. 

Hastigheten på bron, och antalet vansinneskörningar, har ökat. 

– Vi står dessvärre inför en mycket stor och generell utmaning med bilister som kör alltför fort, säger den danske transportministern Benny Engelbrecht.

I slutet av november förra året körde en svensk man i 20-årsåldern i 274 kilometer i timmen genom Öresundsbroförbindelsen tunnel. Den högsta tillåtna hastigheten är 90 km/h.

Problemen med fortkörare på bron har ökat senaste tiden, nu ska det sättas upp fasta fartkameror på den danska sidan av förbindelsen. 

– Vi står dessvärre inför en mycket stor och generell utmaning med bilister som kör allt för fort. För närvarande är folketinget i gång med att behandla en rad initiativ för att få stopp på vansinneskörningar, säger den danske transportministern Benny Engelbrecht enligt Sydsvenskan som var först med att skriva om det. 

Det är på den danska delen av förbindelsen kamerorna ska sättas upp.
Foto: Colourbox / figurniysergey.com

”Behov för nya lösningar”

Innan fartkamerorna sätts upp ska transportministeriet ta fram regler för hur de ska användas. De förväntas vara i funktion under början av nästa år. Likadana kameror ska även sättas upp på bron över Stora bält. 

Danmarks justitieminister Nick Hækkerup berättar i pressmeddelandet att regeringen en längre tid satsat på att göra det svårt för dem som skapar otrygghet i trafiken och utsätter andra människor för fara. 

– Det finns behov för nya lösningar för att öka tryggheten i trafiken. Nu får vi bättre möjligheter att få tag i fartsyndarna. Förhoppningsvis kommer fartkamerorna också få bilister att tänke efter en extra gång innan de trycker gasen i botten, säger han. 

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Vargparet i Skåne fångat på film igen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!