Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska Studentafton i Lund få tag i Obama

Han är världens mäktigaste man - nu kämpar Studentafton i Lund för att USA:s president Barack Obama ska besöka dem under sitt Sverigebesök i höst.

– Det hade varit historiskt, säger Casper Törnblom, programansvarig.

Drottnings Silvia, Bianca Jagger, Dag Hammarskjöld och Henry Kissinger - sedan 1905 har världskändisar gästat Skandinaviens äldsta debattforum. Sedan det blev klart att Barack Obama kommer till Sverige har Studentafton storsatsat för att få presidenten till Lund.

– Vi har lanserat en kampanj på Facebook, Twitter och Instagram. På mindre än en dag har vi fått fler än 2000 medlemmar i vår Facebookgrupp, säger Casper Törnblom.

Drömgäst

Presidenten har varit Studentaftons drömgäst i flera år och de har redan skickat flera inbjudningar till honom.

Varför tror ni att han kommer till er i år?

– Han kommer vara i Sverige och han har en dag på schemat som inte är fullbokad än. Allt är möjligt. Vi har bjudit in honom den 4 september men är flexibla.

Enligt svd.se har Vita husets presstjänst lovat att ge mer information om presidentens Sverigebesök nästnästa vecka, när Obama är tillbaka efter semestern.

Första amerikanska presidenten

– Om Obama kommer till Studentafton är det det största som har hänt i vår historia. Vi har haft andra länders presidenter såsom Finlands Martti Ahtisaari och Sydafrikas F.W. de Klerk men aldrig en amerikansk president. Det är något vi suktar efter.

Vad gör ni om han säger "I can't"?

– Då tackar vi för hans svar och hoppas vi att han kommer en annan gång.

FAKTA

Vill du stötta Studentaftons kampanj eller veta mer om den?

Facebook: Obama in Lund - Yes we can https://www.facebook.com/events/692655220751023/?notif_t=plan_user_joined

Twitter och Instagram: #obamainlund

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!