Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så ska Jimmie Åkesson stötta Danskt folkeparti

Kristian Thulesen Dahl, från Dansk folkeparti, och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson stöttar varandra. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVP
Jimmie Åkesson (SD) ser fram emot att träffa Dansk folkeparti på lördagen. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristian Thulesen Dahl besökte Rosengård, Malmö, i maj tillsammans med Jimmie Åkesson. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Genom att hålla tal på Dansk folkepartis riksårsmöte vill Jimmie Åkesson (SD) visa sitt stöd för partiet, inför det danska valet 2019.

På Twitter uttrycker Mikael Eriksson, Åkessons stabschef, sin positivitet inför mötet.

”Ser fram emot att få träffa våra vänner igen”, skriver Eriksson i tweeten.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ska på lördagen besöka Dansk folkepartis riksårsmöte i Herning, Danmark. För att visa sitt stöd till det nationalistiska partiet väntas Åkesson hålla ett tal på eftermiddagen.

På Twitter har Jimmie Åkessons stabschef, Mikael Eriksson, skrivit ett positivt inlägg inför träffen. I sin tweet berättar Eriksson bland annat att Sverigedemokraterna önskar Dansk folkeparti lycka inför valet 2019 och skriver att det ska bli roligt att mötas. 

”Imorgon bär det av till Danmark. Jimmie Åkesson ska tala på DF:s riksårsmöte. Nästa år är det val till folketinget och självklart hoppas vi på en lyckad valrörelse för DF. Ser fram emot att få träffa våra vänner igen :-)”.

https://twitter.com/_MikaelEriksson/status/1040549138579050496

 

LÄS MER: Dansk Folkepartis vändning – vill hjälpa SD i valrörelsen

 

Hjälper varandra

Relationen mellan Sverigedemokraterna och Dansk folkeparti har inte alltid varit lika bra som den är nu. Det danska partiet ställde sig tidigare kritiska till SD:s bakgrund, samt de många avslöjanden som har gjorts om partiets högerextrema företrädare.

Sedan en tid tillbaka är stridsyxan nergrävd och partierna har i stället börjat hjälpa varandra i valrörelserna. Senast i maj besökte Jimmie Åkesson stadsdelen Rosengård i Malmö, tillsammans med Dansk folkepartis ledare Kristian Thulesen Dahl.

– Kristian Thulesen Dahl ville väldigt gärna se Rosengård och kontaktade oss, och jag har ju inte varit här jättemycket heller. Det ska bli intressant att gå runt här på dagtid, sa Jimmie Åkesson då, som vid ett tidigare tillfälle följt poliser i området under kvällstid. 

I samband med promenaden genom Rosengård passade Kristian Thulesen Dahl på att berömma Åkessons arbete.

– Jag tycker att Jimmie Åkesson gör ett mycket bra jobb. Det är helt vansinnigt att de andra partierna i Sverige inte pratar med honom och Sverigedemokraterna, sa den danske politikern.

Danskt folkeparti är Danmarks näst största parti och fick 21,1 procent av rösterna i valet 2015.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!