Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska Ängelholms nyaste park se ut

Växthusparken, Ängelholms nya park, kommer att få picknickbord, flytbryggor, växthus, lekplats och en stor oval gräsmatta.
Foto: Ängelholms kommun

Ängelholms nya park kommer att få picknickbord, flytbryggor, växthus, lekplats och en stor oval gräsmatta.

– I närområdet finns ju flera av våra utvecklingsområden och då behövs också den här typen av ytor för att kunna erbjuda rekreation och lugna stunder, säger kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M) till SVT Nyheter Helsingborg.

Planerna för Växthusparken, som ska anläggas längs med Rönneå och blir Ängelholms näst största park, presenterades vid en presskonferens tidigare i veckan.

– Det är en helt unik möjlighet faktiskt att få lov att utveckla en så pass stor park med de här kvalitéerna som finns här i de centrala delarna av en stad, säger stadsarkitekten Pernilla Theselius till SVT Nyheter Helsingborg.

Den nya parken, som även kommer att innehålla odlingsmöjligheter och en lekbåt, är budgeterad att kosta tio miljoner kronor.

På grund av att parken ligger intill platsen där Klippanvägen ska förlängas kan det dröja flera år innan den är helt klar, men förhoppningen är att en del av parkplanerna blir verklighet i år.