Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så planerade läkaren Martin kidnappningen

Läkaren genomförde en "generalrepetition" innan han förde bort kvinnan.
Foto: Privat
I anslutning till träbyggnaden har läkaren byggt en insynsskyddad rastgård. Där fick kvinnan vistas under perioder för att få frisk luft, men hon hade alltid handbojor under tiden.
Foto: Polisen
38-årige Martin Trenneborg fick fängelse för att ha fört bort och låst in en ung kvinna i en sexbunker.
Foto: Privat
HÄR SOV KVINNAN. Inne i mannens lada hittades ett cellutrymme med intilliggande toalett. I den här säongen tvingades kvinna sova, ibland tillsammans med den nu dömde läkaren. Cellen har varit låsbar med två säkerhetsdörrar av metall försedda med elektroniska kodlås.
Foto: Polisen
TOALETT I CELLEN. Bunkern hade både kök och toalett. Toaletten var inkopplad och fungerade. Däremot fick kvinna duscha på annan plats.
Foto: Polisen
DYRA MASKER. Läkaren Martin Trenneborg hade köpt dyra masker från USA för att kunna lura polisen.
Foto: Polisen
DYRA MASKER. Läkaren Martin Trenneborg hade köpt dyra masker från USA för att kunna lura polisen.
Foto: Polisen
DISKBÄNK I CELLEN. Bunkern hade både kök och toalett. Hela bunkern beskrivs som en byggnad som har byggts i avsikt att hålla människor inspärrade under längre tid utan att det upptäcks. Den har varit både ljus- och ljudisolerad.
Foto: Polisen
KÖRDES I RULLSTOL. När kvinnan var drogad till sömns körde läkaren henne i rullstol.
Foto: Polisen
DROGADES MED CHAMPAGNE. Martin Trenneborg använde preparerade jordgubbar och champagne för att söva kvinnan.
SEXKONTRAKT. I Martin Trenneborgs dator hittades ett sexkontrakt, där olika regler och konsekvenser står uppradade. I ”kontraktet” står det att tidsfristen från början är tio år, och då ska personen tvingas ställa upp på samlag, på oralsex, på att raka könshåret och pierca sig. Olika sexuella handlingar skulle ge avdrag på vistelsetiden. Andra förseelser kunde göra att straffet förlängs, bland annat innebar att vägra ställa upp på sex ytterligare 100 dagar. Flyktförsök skulle rendera en addering med fem år.
DROGADES. När polisen gjorde husrannsakningar hittades bland annat kondomer och kanalyer.
1 / 13

Läkaren Martin Trenneborg, 38, planerade bortförandet av den unga kvinnan i detalj, drogade henne, kidnappade henne och förde henne till sin bunker där hon låstes in.

I dag kom domen: tio års fängelse för människorov.

Och i domen avslöjas att Trenneborg, innan han satte projektet i verket och låste in henne i sin specialbyggda sexbunker, finslipade han sin plan mot en kvinna i Norge.

Läkaren Martin Trenneborg drogade och kidnappade en ung kvinna, körde henne till Skåne och låste in henne i sin specialbyggda betongbunker. Där hölls hon inlåst i nästan en vecka. Tanken var att hon skulle hållas i bunkern under lång tid - som Trenneborg flickvän.

Den första kontakten med kvinnan fick han på nätet.

Och enligt vad han själv berättat för polisen har Martin Trenneborg tidigare haft kontakt med kvinnor i samma syfte, kvinnor som av olika anledningar avfärdats då de inte uppfyllt hans krav eller på andra sätt varit ointressanta.

Bunkerläkaren hade finslipat planen

Han har själv, i förhör med polisen, i detalj redogjort för hur han rekognoserade omgivningen inför bortförandet av den unga kvinnan i Stockholm. Han kontrollerar parkeringsmöjligheter, räknar trappor och undersöker var han smidigast tankar bilen på sin väg från Stockholm till Skåne.

– Det är som i armén. Jag har ju ett visst militärt bruk, berättar läkaren - som har en bakgrund som jägargruppbefäl vid Lapplands fältjägarregemente - i förhören.

Men det är inte bara det rent logistiska kring bortrövandet som Martin Trenneborg har finslipat in i minsta detalj. Enligt domen mot läkaren börjar han, i samband med att han bestämmer sig för att röva bort en kvinna och spärra in henne i bunkern som flickvän, fundera på hur man smidigast för bort en person mot dennes vilja.

Martin Trenneborg fick tio års fängelse

Martin Trenneborg experimenterar, enligt domen, och kommer fram till att det lindrigaste sättet är att använda läkemedel i mat eller dryck så att offret somnar. Han testar sig fram och fastnar till slut för chokladdoppade jordgubbar som prepareras med sömnmedel.

Enligt domen genomför Martin Trenneborg även en "generalrepetition" i Oslo - ett genrep som han avbryter vid jordgubbarna, enligt domen.

När det sedan var dags för skarpt läge och han fullföljer han planen.

Kvällsposten har tidigare berättat att polisen startat utredningar för att klarlägga omständigheterna kring hur Martin Trenneborg planerat att föra bort kvinnor vid tidigare tillfällen.

För att ha bortfört den unga kvinnan i Stockholm och låst in henne i bunkern i nordvästra Skåne dömde Stockholms tingsrätt Martin Trenneborg under tisdagen till tio års fängelse för människorov.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!